Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekHazai és nemzetközi rendezvények
Intelligens szakosodási stratégiák – S3 gyakorlati közösségek (CoP) on-line konferencia (2023. március 30.)
2023. március 20.
Módosítás: 2023. március 29.
Olvasási idő: 1 perc

Az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatósága (DG REGIO) szervezésében kerül megrendezésre 2023. március 30-án az első intelligens szakosodási stratégiákról szóló konferencia (S3 Conference), amely egyben egy S3 fókuszú rendezvénysorozat első eseménye. A konferencián - melyet Elisa Ferreira, a kohézióért és a reformokért felelős európai biztos nyit meg - az Európai Bizottság, az irányító hatóságok és az intelligens szakosodási stratégiákat végrehajtó kormányzati szervek, az Interregionális Innovációs Beruházási (I3) eszköz keretében támogatott projektek koordinátorai, az S3 szakértői és az OECD előadói vesznek részt.

Az Európai Bizottság kohéziós politikája keretében kialakított intelligens szakosodási megközelítés segít a régióknak abban, hogy kutatási és innovációs támogatásokat (beleérte az Európai Regionális Fejlesztési alap forrásait) az adott terület erősségeihez és előnyeihez igazodó, előre meghatározott prioritási területekre allokálják. Az intelligens szakosodási stratégiák támogatják a tudásalapú regionális fejlődést és erősítik a regionális gazdaságok integrációját az európai értékláncokba.

Az S3 Konferencia egyúttal a DG REGIO új kezdeményezésének, az S3 Gyakorlati Közösségek (S3 Community of Practice - CoP) program indító eseménye is. A CoP az intelligens szakosodási stratégiák végrehajtásával kapcsolatos támogatás és tudásmegosztás fő forrása, keretében munkacsoportok, szakértői csoportok, célzott támogató tevékenységek, valamint rendezvény- és online eszközök igénybe vételére lesz lehetőség.

Az on-line rendezvény teljes egészében nyilvános, ugyanakkor a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az esemény weboldalán lehet, ahol elérhető a rendezvény programja is.  

Utolsó módosítás: 2023. március 29.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?