Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekHazai és nemzetközi rendezvények
Magas szintű politikai rendezvény a Regionális Innovációs Partnerségekről (2023. március 28.)
2023. március 20.
Módosítás: 2023. március 20.
Olvasási idő: 2 perc

Az Európai Bizottság és a Régiók Európai Bizottsága szervezésében 2023. március 28-án kerül megrendezésre a Regionális Innovációs Partnerségek (PRI) pilot projekt nagyszabású politikai rendezvénye “From playbook to implementation” címmel. A PRI koncepció egyfajta hidat képez az intelligens szakosodás és más uniós szakpolitikák között az innováció által vezérelt területi átalakulás előmozdítása érdekében.

A Brüsszelben megrendezésre kerülő eseményen a pilot projektben részt vevő 74 terület (városok, régiók, regionális hálózatok és tagállamok, köztük Magyarország) magas szintű képviselői lesznek jelen. Az egész napos rendezvényen felszólal többek között Mariya Gabriel innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztos, Elisa Ferreira kohézióért és reformokért felelős biztos, illetve Alves Cordeiro, a Régiók Európai Bizottságának elnöke is.

A rendezvény koncepciója három jól körülhatárolható, ugyanakkor egymással szorosan összefüggő téma köré szerveződik.

„A tudománytól a politikáig” elnevezésű első blokk a Regionális Innovációs Partnerségeket az innovációra és a területi kohézióra összpontosító európai politikai kontextusban keretezi. A nyitóbeszédeket közös szándéknyilatkozat aláírása követi, ahol a PRI pilot akció résztvevői megerősítik elkötelezettségüket a közös munka folytatása mellett. A blokk második részében a Közös Kutatóközpont (JRC) és a PRI Tudományos Bizottságának szakértői folytatnak vitát a transzformatív innováció és a helyalapú innováció összekapcsolásának lehetőségeiről a PRI pilot módszertani megközelítései alapján.

„Az új európai innovációs menetrend területi szinten” címet viselő második blokkban bemutatásra kerül egyfelől az Új Európai Bauhaus kezdeményezés, majd ezt követően a területek képviselői folytatnak kerekasztal beszélgetést a PRI és a területfejlesztés kapcsolatáról.

A záró, „Interregionális együttműködés a PRI-ben az új európai innovációs menetrend támogatása érdekében” elnevezésű szekció keretében a résztvevők megvitatják a regionális innovációs partnerségek hozzájárulási potenciálját az intelligens szakosodáshoz, az innováció által vezérelt területi átalakuláshoz és az Új Európai Innovációs Menetrend végrehajtásához.

A rendezvény teljes egészében nyilvános és on-line követhető lesz. A csatlakozáshoz szükséges linket a rendezvényt megelőző napokban az esemény weboldalán teszik közzé, amely ide kattintva érhető el.

A PRI pilot programról és eddigi eredményeiről bővebb információ az S3 platform weboldalán érhető el.

Utolsó módosítás: 2023. március 20.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?