Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekHazai és nemzetközi rendezvények
Magyar Nyílt Tudományos Fórum III. (2022. január 19.)
2022. január 17.
Módosítás: 2022. május 31.
Olvasási idő: 1 perc
A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) és a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár nyílt tudományos fórumot szervez 2022. január 19-én (szerdán) 14 órától 15 óráig. A KIFÜ és a DEENK következő online rendezvényének meghívott vendégei Dr. Szabó István, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) tudományos és nemzetközi elnökhelyettese, illetve Urbán Katalin, az NKFIH stratégiai tanácsadója.

A program célja a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal által koordinált nyílt tudományos állásfoglalás és a kapcsolódó „OTKA” pályázatok bemutatása.

Az NKFIH által koordinált nyílt tudományos állásfoglalást 12 jelentős hazai kutatási szervezet írta alá, többek között a Magyar Rektori Konferencia (MRK), az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) és a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB). A felhívás teljes szövege és az aláírók listája elérhető az NKFIH honlapján: https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/strategia-alkotas/open-science

Mostani programunk a Nyílt Tudományos Fórum harmadik alkalmaként kerül megrendezésre. A Fórumot az Európai Nyílt Tudományos Együttműködés, az EOSC kapcsán, a NI4OS-Europe (National Initiatives for Open Science in Europe) H2020-as projekt megbízásából a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) és a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) szervezi.

A KIFÜ elkötelezett a nyílt tudomány ügyének hazai előmozdításában, és a közelmúltban létrejött EOSC Associationban képviseli Magyarországot. A DEENK már több mint egy évtizede rendszeresen tájékoztatja a kutatói közösséget a nyílt tudomány témában, az OpenAIRE hazai képviselője, az openscience.hu oldal működtetője.

További információ és regisztráció: https://openscience.hu/events/nyilt-tudomanyos-forum-iii/
A regisztrációkat 2022. január 18. 23:30-ig fogadja az űrlap, a regisztrálók száma nem korlátozott.

Utolsó módosítás: 2022. május 31.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?