Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekHazai és nemzetközi rendezvények
Tudományos olimpikonok a Kutatók Éjszakáján (2023. szeptember 29.)
2023. szeptember 25.
Módosítás: 2023. szeptember 25.
Olvasási idő: 1 perc

2023. szeptember 29-én, a BME OMIKK Könyvtáraula épületében (1111 Budapest, Budafoki út 4–6.) a Kutatók Éjszakája keretein belül 16:00 órától 23:00 óráig a Magyar Innovációs Szövetség standjai is megtekinthetőek lesz. A látogatók megismerkedhetnek a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia kiváló döntős projektjeivel, valamint friss információkat szerezhetnek a 33. OTIO kapcsán.

Mi vesz rá egy tízedikes gimnazistát, hogy házi tárgykereső és rendszerező apparátust hozzon létre, ami rádiós modullal üzemel? Mit is jelent gyakorlatban az miRNS kétélű karddal játszott harca az mRNS terápiás alkalmazásban? Hogyan lehet központosítani és energiahatékonyabbá tenni a világítást? Milyen eszköz segíti a siket futballistákat a meccseken? Mik azok a kör és a fémes arányok? Néhány kérdés, amikre az idei Kutatók Éjszakáján örömmel válaszolnak a Magyar Innovációs Szövetség tudományos olimpikonjai.

Azoknak is lesz kihez fordulni, akiket a nemzetközi tapasztalatok érdekelnek, hiszen Szőnyi Balázs és Vida Ákos saját standdal lesznek jelen, akik nemrég érkeztek haza Brüsszelből, a 34. EU Fiatal Tudósok Versenyéről, ahol Magyarországot képviselték, de bemutatja MateKIT – matematikai oktatóprogramját Kovács János is, aki a London International Youth Science Forum magyar résztvevője volt.

További információ: Országos Tudományos és Innovációs Olimpia hivatalos Facebook oldala

Utolsó módosítás: 2023. szeptember 25.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?