Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekHazai és nemzetközi rendezvények
VI. Fiatal Kutatók Fóruma (2022. április 27.)
2022. április 25.
Módosítás: 2022. május 31.
Olvasási idő: 1 perc
A VI. Fiatal Kutatók Fóruma című rendezvény 2022. május 4-én, szerdán 10:30 és 12:30 között az MTA Székházának Dísztermében kerül merendezésre a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) szervezésében.

Az FKA a fiatal kutatók sajátos, a pályaszakaszra jellemző élethelyzetével foglalkozó, azt MTA fő célkitűzéseivel összhangban működő tudományos társaság.

A rendezvényen a 2021 őszén készült „Fiatalok az akadémiai pályán” című felmérésünk eredményeit ismertetjük. A felmérés célkitűzéseiről és fő témáiról az alábbi videó ad rövid tájékoztatást:

A felmérés az FKA, az ELKH KRTK, az MTA Könyvtár és Információs Központ valamint a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködésében, a TÁRKI segítségével valósult meg. A korábbi, 2018-ban végzett felmérés teljes beszámolója az alábbi oldalon található: https://mta.hu/data/dokumentumok/fiatal_kutatok_helyzete_felmeres_eredmeny.pdf

A rendezvényt személyes jelenléttel szervezzük, regisztrálni az alábbi oldalon lehet:
https://mta.hu/esemenynaptar/2022-05-04-vi-fiatal-kutatok-foruma-a-fiatalok-az-akademiai-palyan-cimu-2021-es-felmeres-ismertetese-4294

A felmérés összeállítása és elemzése a következő kutatók önkéntes munkája révén valósult meg: Lengyel Balázs, Lőrincz László és Németh Brigitta (KRTK ANET Lab munkatársai), Munkácsy Balázs (BCE), Fröhlich Georgina (Országos Onkológiai Intézet, ELTE), Hatvani István Gábor (CSFK, ELTE), Máté Ágnes (SZTE), Tóth György (PTE), Solymosi Katalin (ELTE), Vida Zsófia (MTA KIK TTO).

Utolsó módosítás: 2022. május 31.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?