Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekHazai és nemzetközi rendezvények
Modern magyar társadalomtörténelmi kurzus a Bécsi Egyetemen
2019. március 25.
Módosítás: 2019. március 27.
Olvasási idő: 1 perc
A tavalyi sikeres előadássorozat után idén tavasszal - 2019. március 11. és június 17. között - újra magyar történelmi kurzust indít a Bécsi Egyetem Kelet-Európa Történeti Intézete (Institut für Osteuropäische Geschichte der Universität Wien) a Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Collegium Hungaricum együttműködésével.

Az előadások során a modernkori magyar társadalomtörténet különböző aspektusait tágabb európai összefüggéseiben mutatják be az egyes előadók, köztük nem csupán magyar és osztrák, hanem távolabbról érkező neves külföldi kutatók is.

Az előadássorozat nem csupán a szűkebben vett magyar történettudomány számára fontos program, de arra is esély, hogy az érdeklődő osztrákok jobban megismerjék hazánk múltját, és ezen keresztül talán jobban megértsék a jelenkori Magyarországot is. A kurzus Dr. Philipp Ther professzornak, a Kelet-Európa Történeti Intézet vezetőjének támogatásával, Dr. Tamara Scheer osztrák és Dr. habil. Keller Márkus magyar történészek vezetésével valósul meg a Bécsi Egyetem kampuszán, 2019. március 11. és június 17. között minden hétfőn.

A részletes program letölthető: Ringvorlesung - Sozialgeschichte Ungarns in vergleichender Perspektive PDF (380 KB)

Utolsó módosítás: 2019. március 27.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?