Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekHazai és nemzetközi rendezvények
SMART 2019
2019. március 27.
Módosítás: 2019. április 05.
Olvasási idő: 3 perc
Idén az IVSZ főszervezésében valósul meg a SMART 2019 konferencia, melynek mottója:: „Új technológiák. Új termékek. Új stratégiák. Új modellek.” A rendezvényen Dr. Birkner Zoltán, az NKFI Hivatal elnöke tart előadást, akinek célja az innováció szerepének újra értelmezése, az ökoszisztéma közösségépítő szerepének betöltése, az innovatív megközelítések elterjesztése és beépítése a mindennapi üzleti gondolkodásba, hiszen az innováció mindenkié.

A SMART idén kiemelt figyelmet fordít a városi közlekedést érő változásokra, a navigációs platformok hatásaira, valamint arra, hogy miként éli meg Budapest a digitális transzformációt. A téma kibontásához és megértéséhez olyan szakértőket kértek fel, akik nap mint nap foglalkoznak a háttérben ezekkel a kérdésekkel és számtalan olyan információval bírnak, amely segít a folyamatok megértésében.

A konferencia dátuma: 2019. április 2.
A konferencia helyszíne: Akvárium, 1051, Budapest, Erzsébet tér 12.

 

A RENDEZVÉNY PROGRAMJA


Innovációról innovatívan

Cél az innovációs folyamatok megértése, felfedése avatott szakértők, specialisták előadásain keresztül. A hazai technológiai szakértők és vállalatok képviselői mellett különböző tudományágak (zene, csillagászat, sport, pszichológia, design és orvostudomány), illetve az oktatás 4.0 szereplői osztják meg a közönséggel a saját területükön tapasztalt innovációs hatásokat és azt, hogy miként tudtak ehhez alkalmazkodni, ezeket a javukra fordítani.

Új generációs közlekedés és iparnégy

A terem délelőtti részében “körbeközlekedjük” az összes jelenséget és szolgáltatót, amely jelentős hatással van arra, hogy miként változott meg az A-ból B-be való jutás módszere. A közösségi, vagy shared közlekedés, a mobility Budapesten egyre nagyobb jelentőséget kap, amit előadások és kerekasztalok segítségével térképezünk fel. A délután az automatizált, robotizált folyamatokról, az Ipar 4.0 legfontosabb szereplőiről szól. Előadóink esettanulmányok mentén, gyakorlati szempontból vizsgálják meg, hogy miként állnak hozzá a hazai üzemek, gyárak, cégvezetők az automatizácó kérdéséhez.

Startup kávézó

A SMART hagyományaihoz híven idén is külön teremben foglalkozunk a startup világot foglalkoztató legfontosabb kérdésekkel. A nap első felében a gyakorlati tartalmaké a porond: körbejárjuk a startup építés különböző aspektusait a termékfejlesztéstől a marketingig, és betekintés adunk olyan módszerekbe, amelyeket a legmenőbb tech cégek szakemberei használni nap mint nap. Az idő második felében pedig a startup ökoszisztémáról, annak fejlesztéséről, régiós és nemzetközi pozíciójáról, illetve helyi sajátosságokról és kitörési pontokról lesz szó. Itt olyan témák kapnak majd helyet, mint a finanszírozás, nagyvállalati együttműködések, érdekérvényesítés és önszerveződés.

Hot Tech & az emberi tényező

A legutóbbi időkben több technológia körül forrósodott a levegő, mások pedig egyre inkább felbukkannak az alkalmazásokban is. Kvantumtechnológia, 5G, AI, quantum, blockchain – merre tartanak a trendek és mit látunk a gyakorlatban? A folyamatos technológiai fejlődés mellett gondos figyelmet kell fordítanunk arra is, hogyan hatnak az új eszközök az emberre, hogy érdemes bánni a digitalizációval annak érdekében, hogy valóban profitáljunk belőle.

Akadémia & Impact innováció

A jövő a kooperatív innovációban és megfelelő innovációs vérkeringésben rejlik. Az Akadémia & Impact Innováció teremben az egyetemi innovációs ökoszisztéma mellett a társadalmilag tudatos kooperációk és metszetek témáját tálaljuk.

 

A rendezvény részletes programja: https://www.smartconference.co/program-2019

Regisztráció: https://www.smartconference.co/regisztracio

Utolsó módosítás: 2019. április 05.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?