Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekRendezvényekHazai és nemzetközi rendezvények
Színpadon a tudomány: Science on Stage Magyarország
Színpadon a tudomány: Science on Stage Magyarország
2018. május 10.
Módosítás: 2022. január 26.
Olvasási idő: 1 perc
A Science on Stage Magyarország szervező bizottsága 2018. október 5-7. között újabb fesztivált rendez az újító kedvű és szívesen kísérletező általános és középiskolai matematika-, fizika-, kémia-, biológia- és informatika tanároknak. A Fesztivál elsődleges célja a természettudományos tárgyakat tanító pedagógusok eszmecseréjének előmozdítása, a jó oktatási gyakorlatok bemutatása és megosztása.

Másodlagos cél a magyar nemzeti csapat kiválasztása Cascais-ba, a 2019-es portugáliai nemzetközi Science on Stage Fesztiválra.

A Science on Stage fesztiválokat kétévente, – páratlan években – szervezik, más-más vendéglátó országban. Ezeken a 3,5 napos rendezvényeken Európa minden tájáról jövő kb. 350 tanár mutatja be legjobb, innovatív tanítási ötleteit kiállítási standokon, műhelyeken és színpadi előadásokon. A főbb célterületek között szerepelnek például az együttműködések a természettudományos oktatás érdekében. Így például megvalósulnak olyan projektek, amelyeket az iskolák az iparral vagy az egyetemmel együttműködve dolgoztak ki.

A magyar fesztivál helyszíne: Szeged, Szent-Györgyi Albert Agóra. 

Idöpont: 2018. október 5-7.

Jelentkezés május 20-ig, részletek a fesztivál honlapján http://www.szinpadon-a-tudomany.hu/.
Utolsó módosítás: 2022. január 26.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?