Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
2020-1.1.3-IPARJOG felhívás - társadalmi egyeztetés
2020-1.1.3-IPARJOG felhívás - társadalmi egyeztetés
2020. április 09.
Módosítás: 2020. április 09.
Olvasási idő: 2 perc
Szellemi alkotások hazai és nemzetközi szellemitulajdon-védelmét szolgáló tevékenységek támogatása az alkotások hasznosulásának előmozdítása érdekében című konstrukció a tervek szerint 2020. májusában indul, 80 millió Ft keretösszeggel.

Magyarországon alacsony a hazai és nemzetközi iparjogvédelmi bejelentések száma mind európai, mind nemzetközi viszonylatban. A vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs kiadások aránya a GDP-hez képest még a fejlettebb régiókban is alacsony, ennek oka az alacsony vállalati KFI aktivitás. A beavatkozás előmozdítja a szellemitulajdon-védelem eszköztárának tudatos, versenyképességet fokozó, minél szélesebb körű alkalmazását, így biztosítva a hazai vállalkozások és kutatóintézetek piaci érvényesülését és KFI tevékenységre fordított forrásainak megtérülését.

Jelen pályázati felhívás célja a szellemi alkotások hazai, és/vagy nemzetközi iparjogvédelmi oltalmát szolgáló alábbi tevékenységek támogatása:

  • találmányok, növényfajták, használati minták, védjegyek és formatervezési minták tekintetében hazai iparjogvédelmi oltalmi bejelentés benyújtása;
  • a Szabadalmi Együttműködési Szerződés (PCT) szerinti bejelentés benyújtása;
  • a Szabadalmi Együttműködési Szerződés (PCT) szerinti nemzeti eljárások megindítása;
  • európai szabadalom hatályosítása;
  • európai uniós védjegybejelentés benyújtása;
  • nemzetközi védjegybejelentés benyújtása;
  • közösségi formatervezésiminta-oltalmi bejelentés benyújtása.

A felhívás megjelenése előtt – szakpolitikai jelentősége miatt – a tervezetet a Hivatal ezennel társadalmi egyeztetésre bocsátja. Véleményüket és észrevételeiket április 23-ig megküldhetik az alábbi űrlap kitöltésével és annak beküldésével.

A tervezet letöltése: Szellemi alkotások hazai és nemzetközi szellemitulajdon-védelmét szolgáló tevékenységek támogatása az alkotások hasznosulásának előmozdítása érdekében (2020-1.1.3-IPARJOG)

A kérdőív kitöltése: 2020-1.1.3-IPARJOG felhívás - társadalmi egyeztetés

Utolsó módosítás: 2020. április 09.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?