Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
A 2021. évi „Michelberger Mesterdíj” átadása
2022. május 03.
Módosítás: 2022. május 04.
Olvasási idő: 2 perc
A Magyar Mérnökakadémia 2022. április 22-én ünnepélyes keretek között adta át a 2021. évi Michelberger Mesterdíját a SZTAKI konferenciatermében.

A Magyar Mérnökakadémia az iskolateremtő kutatóprofesszorok és tehetséges tanítványaik együttes teljesítményét méltatandó 2020-ban jelentős páros díjat alapított. A 40 év alatti pályázónak a gyakorlattal alátámasztott műszaki vagy természettudományos saját eredményét a Mesterével szakmai együttműködésben megvalósítva, annak szerepét is bemutatva, továbbá a jövőre vonatkozó éves kutatási tervet benyújtva lehetséges elnyernie az utóbbira fordítható 300 eFt/hó éves ösztöndíjat. A Mester a magyar gépészmérnökség klasszikusáról, a Műegyetem volt rektoráról, a névadó Michelberger Pál akadémikusról mintázott plakettet kap.

A második alkalommal kiírt, 2021. évi pályázat győztese Dr. Tettamanti Tamás egyetemi docens, aki eredményeit és kutatási tervét a közúti közlekedés szimulációs modellezése és a jelzőlámpás irányítás területein a Mestere, Dr. Varga István egyetemi tanár, az MTA doktora, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar dékánja támogatásával, illetve szellemében alkotta meg.

Az automatizált közlekedés és az autonóm járművek ZalaZONE Járműipari Tesztpályán való, extrém esetekre is kiterjedő próbaüzemi vizsgálatának hatékonysága Tettamanti Tamás módszertana és szoftverkészlete segítségével jelentősen növelhető lesz.

Az eredményeket és a díjazott személyeket Dr. Bokor József akadémikus, a SZTAKI tudományos igazgatója, mint a Bíráló Bizottság elnöke és az MMA Innokatalizátor programját támogató NKFIH elnökhelyettese, Dr. Szabó István méltatták.

Az MMA díjátadó rendezvényét a 2020. évi győztes, Benedek Csaba éves beszámoló előadása zárta, a téradatok átfogó elemzésére szolgáló új mesterséges intelligencia alapú eljárások fejlesztéséről.

Forrás: mernokakademia.hu

Utolsó módosítás: 2022. május 04.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?