Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
24 projekt nyert hazai forrásból közel 24 milliárd forintot a vállalkozások és kutatóintézetek közötti KFI együttműködésre
2018. szeptember 24.
Módosítás: 2018. október 11.
Olvasási idő: 2 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott Versenyképességi és Kiválósági Együttműködési pályázat eredményeként 24 nyertes projekt jut hazai forrásból összesen közel 24 milliárd forint támogatáshoz. Az elkövetkezendő 3 évben így valósulhat meg például a szénszálas polimerek kutatása, a tumorsejtek automatizált felismerése és az ötödik generációs mobilnet rendszerekhez kötődő vagy a dolgok internetén alapuló számos új megoldás is.

Az NKFI Hivatal pályázati felhívásának célja a vállalkozások és a kutatószervezetek együttműködésének ösztönzése.

A Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések (2018-1.3.1-VKE) pályázati felhívásának célja a magyar vállalkozások és a kutató, illetve tudásközvetítő szervezetek közötti stratégiai együttműködések eredményeképpen olyan tudományos eredmények, fejlesztések támogatása, amelyek üzletileg is hasznosulhatnak, valamint jelentős ipari és társadalmi kihívások megoldásához járulhatnak hozzá.

Az NKFI Hivatal a támogatásokat a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból folyósítja. A pályázók hazai forrásból 500-1500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhettek el. A programra kizárólag konzorciumok jelentkezhettek, legfeljebb öt konzorciumi taggal. Összesen 48 projektjavaslat érkezett, együttesen több mint 45 milliárd forintnyi támogatási igénnyel. A megítélt támogatások összértéke meghaladja a 23,9 milliárd forintot, a projektek futamideje 36 hónap.

A nyertesek között a működési területükön világszinten vezető szerepet betöltő vállalatok is megtalálhatók. A most elnyert támogatás felhasználásával valósulhat meg például a szénszálas polimerek kutatása, a tumorsejtek automatizált felismerése és az ötödik generációs mobilnet rendszerekhez kötődő vagy a dolgok internetén alapuló számos új megoldás is.  

A támogatott projekteken kívül további hat, szakmailag megfelelőnek ítélt kérelem kap támogató kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai véleményt, mellyel az NKFI Hivatal lehetőséget biztosít az azonos célú, de uniós forrásból finanszírozott K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések (GINOP-2.2.1-18) felhíváson való részvételre.

Utolsó módosítás: 2018. október 11.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?