Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
360 millió forint keretösszegű magyar-koreai pályázat nyílt közös kutatás-fejlesztési projektek támogatására
2022. április 25.
Módosítás: 2022. április 25.
Olvasási idő: 2 perc
2022. április 21-én megjelent a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és koreai partnerei, Koreai Köztársaság Tudományos és Infokommunikációs Minisztérium (Ministry of Science and ICT, MSIT) és a koreai National Research Foundation (NRF) 360 millió forint keretösszegű közös pályázata, amely a magyar-koreai kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) megállapodáshoz kapcsolódóan ösztönzi a kutatás-fejlesztési együttműködéseket.

A koreai partnerekkel való kutatás-fejlesztési együttműködések rendkívüli népszerűségnek örvendenek a hazai pályázók körében, a korábbi, 2018-ban meghirdetett projektalapú koreai-magyar pályázat keretében 2 egyetem és 3 kutatóközpont 6 projektje részesült összesen több mint 208 millió forint vissza nem térítendő támogatásban az NKFI Alapból.

Az áprilisban megnyílt pályázatra 2022. május 31-ig lehet jelentkezni. A fókuszterületek a lézertechnológia, nanotechnológia, orvosbiológia, környezetbarát energia és IKT. Pályázatot benyújtani bármilyen más tudományterületen is lehet, de az említett területek prioritást élveznek az értékelés során.

Az új felhívás keretében önállóan támogatható az alkalmazott ipari kutatás és kísérleti fejlesztés is. Támogatási kérelem önállóan és konzorcium formájában is benyújtható, ugyanakkor magyar részről az értékelés során előnyben részesülnek azok a pályázatok, melyekben kutatóintézeti/felsőoktatási intézmény és vállalkozás/ipari szereplő is bevonásra kerül.

A támogatásban részesülő pályázatok várható száma 4-5 darab, az elnyerhető támogatás projektenként minimum 20 millió Ft és maximum 70 millió Ft lehet.

A pályázati felhívás és a kapcsolódó dokumentáció az alábbi linken érhető el magyarul, ill. a kiírás megtekinthető angolul is ezen a linken.

Utolsó módosítás: 2022. április 25.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?