Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Amerikai világcégek képviselőit fogadta Pálinkás József
Amerikai világcégek képviselőit fogadta Pálinkás József
2017. június 28.
Módosítás: 2019. június 26.
Olvasási idő: 2 perc
A hazánkban KFI tevékenységet folytató amerikai nagyvállalatokkal való együttműködési lehetőségekről is szó esett azon a megbeszélésen, amelyen az NKFI Hivatal elnöke az Amerikai–Magyar Üzleti Tanács (US-Hungary Business Council, USHBC) huszonnégy fős delegációjával találkozott hivatalában.

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács nonprofit szervezet, amelynek célja a két ország közti kereskedelmi kapcsolatokról szóló párbeszéd megkönnyítése és fenntartása. 2016 januárjában alakult, elnöke Eric Stewart, aki az NKFI Hivatalba látogató delegációt is vezette. Pálinkás József röviden bemutatta az üzletembereknek a Hivatal működését, a magyar innovációs ökoszisztémát támogató programokat, Magyarország európai uniós programokban való részvételét, valamint a területet érintő magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat.

Pálinkás József angol nyelvű előadása ide kattintva letölthető: Research and Innovation in Hungary – USA–Hungarian S&T relations (PDF 1485 KB)

 

Pálinkás József NKFIH-elnök és Eric Stewart, a USHBC elnöke
Pálinkás József NKFIH-elnök és Eric Stewart USHBC-elnök

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács delegációja
Az Amerikai–Magyar Üzleti Tanács delegációja

Pálinkás József kiemelte, hogy az NKFI Hivatal az alapkutatástól az innovációig a KFI minden területének fejlesztésére hirdet pályázati felhívásokat, különös hangsúlyt helyezve az ipari szereplők és a kutatóintézetek, egyetemek együttműködésének ösztönzésére. A hallgatóság érdeklődésére a megjelent cégekkel való együttműködési lehetőségek kapcsán elsődlegesen a magyar egyetemekkel, vállalati kutatóhelyekkel javasolta közös kutatás-fejlesztési és innovációs kezdeményezések indítását.

A találkozón az Amgen, a Borg-Warned, a The Coca-Cola Company, a Guardian Industries, a Lockheed Martin, a Merck & Co., az Oshkosh Corporation, az Owens-Illinois, valamint a PPG Industries vezető munkatársai vettek részt.

A kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati felhívások ösztönző rendszere itt tekinthető át.

További hírek az NKFI Hivatal tevékenységéről és a pályázati aktualitásokról.

Iratkozzon fel az NKFI Hivatal hírlevelére, melyben a hazai KFI hírek és pályázati információk is rendszeresen olvashatók: Hírlevél regisztráció

Utolsó módosítás: 2019. június 26.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?