Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Dél-Kínában várják a magyar technológiai cégeket
Dél-Kínában várják a magyar technológiai cégeket
2014. november 18.
Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Olvasási idő: 1 perc
Budapest, 2014. november 18., kedd (MTI) - Tárt karokkal várják a technológiai iparban működő magyar cégeket a dél-kínai Kanton tartománybeli Fosan városban - mondta a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke kedden az MTI-nek. Spaller Endre közölte, a napokban a dél-kínai városban járt, ahol együttműködési megállapodást írt alá a World of Internet of Things (WIOT) nevű kínai vállalat elnökével.

A kínai cég vállalta, hogy csaknem 500 millió forint értékben irodát, jogászt, könyvelőt, titkárnőt biztosít az ott megjelenő magyar cégeknek, és más módon is segíti piacra lépésüket. A magyar fél feladata, hogy keressen olyan, a technológiai iparban tevékenykedő magyar vállalkozásokat, amelyek érdeklődnek a projekt iránt. A térségben - a dél-kínai ipari övezetben - nagyon keresett a magyar mérnöki tudás, óriási lehetőségeket rejt Kína ebből a szempontból is - mondta az elnök.

Spaller Endre kifejtette, Fosanban létesül egy európai-kínai ipari zóna, ebben lesz egy "magyar ház", ide várják a magyar technológiai cégeket.

A kínai WIOT cégnek már van egy inkubátorháza a dél-kínai nagyvárosban, itt jelen van többek között a magyar EPS cég, amely okos parkolóautomatát, a parkolást segítő online eszközt fejleszt.

Forrás: MTI

Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?