Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Díjazták a TOP100 kiadvány legjobb találmányait és fejlesztéseit
2021. október 15.
Módosítás: 2022. január 03.
Olvasási idő: 3 perc
Budapest, 2021. október 14. – A TOP 100 MEDIA kiadó ünnepélyes keretek között átadta a 100 magyar találmány és fejlesztés 2020 című kiadványban szereplő innovációk, szakmai zsűri által legjobbnak ítélt tíz jelöltjének járó elismerést, további négy fejlesztést pedig különdíjjal jutalmaztak. A díjazottak között egészségügyi, környezetvédelmi megoldások, tanulást segítő szoftver, valamint vadgázolás elleni rendszer is megtalálható.

A TOP 100 Media kiadó gondozásában évente megjelenő, adott témakörre fókuszáló kiadvány sorra veszi az aktuális eredményeket és rendszerezve közzéteszi azokat. Második, 100 magyar találmány és fejlesztés 2020 címet viselő kiadásukban a startupoktól a nagyvállalatokig, a hulladékgazdálkodástól a mesterséges intelligenciáig megtalálhatók különleges fejlesztések és megoldások, melyek közül nyolctagú szakmai zsűri választotta ki a tíz legjobb újítást. A pandémia miatt most került sor a díjátadóra, ahol Sebők Katalin, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) vállalati innovációs elnökhelyettese adta át az elismeréseket.

„Örömmel állunk minden olyan kezdeményezés mellé, amely összegyűjti, bemutatja és elismeri a KKV szektor legújabb innovációit, így ösztönözve a vállalkozásokat arra, hogy saját újítások fejlesztésébe fogjanak. Napról napra egyre több kiváló és elismerést érdemlő magyar megoldás születik, melyek társadalmi hasznosulás révén fokozzák Magyarország versenyképességét” – emelte ki az Elnökhelyettes.

Négy különdíjat is kiosztottak az eseményen, melyeket az NKFI Hivatal elnökhelyettese mellett dr. Bársony Farkas, az AmCham Hungary igazgatósági tagja, a Magyar Honvédség képviseletében Filótás István dandártábornok, valamint Radván Sándor, a Top100 Media kiadó főszerkesztője adott át.

A 100 magyar találmány és fejlesztés 2020 címet viselő kiadvány célja, hogy különböző területekről összegyűjtse és népszerűsítse a magyar vívmányokat, valamint további cégeket, kutatókat, startupokat ösztönözzön az innovációs körforgásba való csatlakozásra.

A Top10 díjazott

Különdíjak:

Utolsó módosítás: 2022. január 03.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?