Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Egyetemi technológiák mutatkoztak be a PTE Innovációs Partnering Napján
2022. március 28.
Módosítás: 2022. március 28.
Olvasási idő: 1 perc
Sebők Katalin elnökhelyettes a Területi Innovációs Platformok működéséről, előnyeiről és az innovációs ökoszisztéma építésében betöltött szerepéről beszélt az egyetemi technológiákat felvonultató rendezvényen.

Egyetemi-ipari kapcsolatépítéssel egybekötött innovációs napot rendeztek a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) március 25-én. Tíz egyetem és kutatóintézet több mint húsz technológiáját felvonultató rendezvény célja az egyetemközpontú innovációs ökoszisztéma működését támogató hálózatosodás erősítése, az érintett szereplők közötti tapasztalatcsere ösztönzése; piaci alapú partnerségek létrehozása, a vállalati igényekre reagáló hallgatói innovatív projektek bemutatása volt.

A rendezvényt dr. Kristóf Péter, a PTE informatikai és innovációs igazgatója, valamint dr. Felinger Attila, a PTE tudományos és innovációs rektorhelyettese nyitotta meg.

Ezt követően Sebők Katalin elnökhelyettes az innovációs ökoszisztéma építésének irányairól, az Intelligens Szakosodási Stratégia céljáról és prioritásairól, valamint a Területi Innovációs Platformokról (TIP) tartott előadást. Ez utóbbi témakörben bemutatásra került a TIP jelenlegi, több mint 550 tagot számláló hálózata, továbbá a rendszer jövőbeni fejlesztéseinek irányra is, melynek egy tervezett pályázati modell, e-learning képzések, tematizált workshopok, innovációs tanácsadások és rendezvények képezik a fókuszpontjait.

A nap második felében az egyetemek és kutatóintézetek egészségügyi, önvezető járműipari, élelmiszeripari újításait, valamint akcelerátorok, befektetők és vállalati szereplők tevékenységét ismerhették meg a résztvevők.

Utolsó módosítás: 2022. március 28.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?