Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Elindult az Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) információs oldala
2021. december 14.
Módosítás: 2022. január 03.
Olvasási idő: 1 perc
A Kormány 2021. júliusában elfogadta Magyarország Intelligens Szakosodási Stratégiáját (S3), mely a 2021-2027-es programozási időszak főbb fejlesztési irányait tartalmazza. Annak érdekében, hogy az elfogadott stratégia minden érintetthez eljusson, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával, elindította az S3-at bemutató tematikus információs oldalt. Elérhetőség: www.s3.nkfih.gov.hu

A 2021–2027 közötti fejlesztési ciklus magyar Intelligens Szakosodási Stratégiáját (S3) idén júliusban fogadta el a Kormány. A dokumentum hangsúlyt fektet a KFI kapacitások erősítésére és a kkv-k növekedésére. A magyar S3-ban nyolc kiemelt terület jelenik meg: a mezőgazdaság-élelmiszeripar, az egészség, a gazdaság digitalizációja, a kreatív ipar, az erőforrás-hatékony gazdaság erősítése, az energia és klíma, a szolgáltatások, és az élvonalbeli technológiák fejlesztése.

A www.s3.nkfih.gov.hu oldal célja, hogy a prioritások mellett bemutassa az uniós hátteret, a stratégia környezetét, annak végrehajtását a gyakorlatban, valamint az aktualitások mellett a jó gyakorlatokról és a szakirodalomról is tájékozódhatnak az érdeklődők.

„Az S3 honlap célcsoportjai a tervezésében résztvevők, a felsőoktatási intézmények, a kutatóintézetek, a tudásközvetítők és a szakmai civil szervezetek, valamint a Területi Innovációs Platformok (TIP) képviselői.” - mondta el Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

„Az Innovációs és Technológiai Minisztérium nemrég létrehozta az egyetemi központok bázisára épülő, TIP-ek hálózatát. A platformok nagy szerepet fognak játszani az S3 megvalósításának nyomon követésében és értékelésében is.” – nyilatkozta Gulyás Tibor, az ITM helyettes államtitkára.

Utolsó módosítás: 2022. január 03.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?