Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Éves KSH adatszolgáltatás a szervezetek K+F tevékenységéről
Éves K+F KSH adatszolgáltatás
2020. február 25.
Módosítás: 2020. február 25.
Olvasási idő: 1 perc
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által gyűjtött kutatás-fejlesztési adatok összeállításához a kutatás-fejlesztési tevékenységet végző szervezeteknek 2020. március 16-ig kell teljesítenie adatszolgáltatási kötelezettségüket.

A KSH a vállalkozások, egyetemek, kutatóintézetek és egyéb szervezetek által az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) keretében kitöltött kérdőívek adatainak összesítése révén állítja elő a nemzeti szintű kutatás-fejlesztési adatokat.

A K+F statisztikai adatok előállításában kulcsszerepe van az adatszolgáltatásra kötelezett szervezeteknek. A KSH által gyűjtött egyedi adatok megalapozottsága az érintett szervezetek adatszolgáltatásának minőségén múlik.

Az elmúlt években több ezer kutatási, fejlesztési program kapott lendületet a Magyarországon működő vállalkozások és egyetemek, kutatóintézetek menedzselésében. Ehhez a növekedéshez az európai uniós és a hazai forrásból finanszírozott K+F projektek is hozzájárultak. Ahhoz, hogy a hazai kutatási tevékenység erősítése érdekében tett erőfeszítések az országos eredmények szintjén is látszódjanak, az is szükséges, hogy a K+F tevékenységről szóló statisztikai adatokra kellő figyelmet fordítson minden érintett szereplő.

Az NKFIH ezúton kéri a közfinanszírozású kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatok megvalósításában részt vevő szervezeteket, hogy az OSAP adatlapok kitöltése során kellő figyelmet fordítsanak az adatszolgáltatás előkészítésére és a kérdőívben megadott adatokra, hogy azok minél pontosabban tükrözzék a szervezetben ténylegesen megvalósult kutatás-fejlesztési tevékenységet.

Utolsó módosítás: 2020. február 25.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?