Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Indul az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program!
2024. június 12.
Módosítás: 2024. június 12.
Olvasási idő: 1 perc

2024-től átalakul a felsőoktatásban elérhető kutatási ösztöndíjak rendszere. A nemzeti felsőoktatási kiválóságról szóló 24/2013. (II. 5.) Korm. rendeletértelmében elindított Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) integrált formában, megújult keretek között ötvözi a korábbi hasonló célú programok – az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) és a Kooperatív Doktori Program (KDP) – előnyeit.

Az EKÖP programokat – egységes keretfeltételek mellett – maguk az egyetemek hirdetik meg és bírálják el. Az intézményeknek a program működtetésére a Kulturális és Innovációs Minisztérium biztosít támogatást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A program küldetése változatlan: ösztönözni a kutatás-fejlesztés és az innováció új generációjának kibontakozását. Az EKÖP programok az anyagiakon túl ezután is komoly szakmai elismerést, motivációt és presztízst jelentenek az eredményes kutatói-alkotói tevékenységet végző hallgatóknak, oktatóknak, fiatal kutatóknak.

A programban részt vevő intézmények 2024. június 10. és 24. között nyújthatják be támogatási kérelmüket. Az ösztöndíjra pályázó hallgatók, kutatók pedig az egyetemek honlapján figyelhetik a megjelenő pályázati felhívásokat!

Az EKÖP programokról további információ az alábbi oldalon található:
https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/aktualis-felhivasok/osztondijak

Utolsó módosítás: 2024. június 12.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?