Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Az intézményi kiválósági programok 2020-ban is folytatódnak
Az intézményi kiválósági programok 2020-ban is folytatódnak
2020. április 22.
Módosítás: 2020. április 22.
Olvasási idő: 1 perc
A Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Program (FIKP) és a Tématerületi Kiválósági Program (TKP) 2020. évtől integrált támogatási programként, Tématerületi Kiválósági Program 2020 (TKP2020) néven működik tovább, amely az NKFI Alapból kerül finanszírozásra. A legfontosabb cél továbbra is a felsőoktatási intézmények valamint a kutatóintézetek hatékony és eredményes szakmai munkájának biztosításához szükséges támogatási rendszer kialakítása az intézményekben folytatott KFI tevékenységek fókuszálásával.

A Program 2020. évi kerete mintegy 28,74 milliárd Ft.

A megújuló, integrált TKP2020 keretében két alprogram kerül bevezetésre. Az „intézményi kiválóság” alprogramhoz az idei évben a felsőoktatási intézmények nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 12. § (4) bekezdésében megjelölt Intézményfejlesztési terve alapján támogatott 2019. évi FIKP tématerületei tartoznak. A „nemzeti kihívások” alprogramot a 2019. évi TKP során megjelent kormányzati prioritások mentén támogatott tématerületek képezik.

A TKP2020 Programban a tématerületi kutatások futamideje az „intézményi kiválóság” alprogram esetén 1 év (FIKP tématerületek utolsó évi támogatása), a „nemzeti kihívások” alprogram esetén legfeljebb 3 év (TKP tématerületek továbbfinanszírozása).

A TKP2020 pályázati felhívást hamarosan közzé tesszük, melyről minden érintett intézményt elektronikus úton, levélben tájékoztatunk. A pályázatok benyújtásának gördülékenysége érdekében a pályázati kérelmek befogadása során olyan egyszerűsítéseket kívánunk végrehajtani, melyek csökkentik a pályázókra háruló adminisztrációs terheket és ezáltal gyorsítják az elbírálás idejét is.

Utolsó módosítás: 2020. április 22.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?