Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Invented in Hungary
Invented in Hungary
2016. július 14.
Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Olvasási idő: 2 perc
Közel 7 milliárd forintos járműipari fejlesztést fejezett be a Bosch Budapesten. Az ERNYO_13-1-2013-0007 azonosítójú projektet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 2 milliárd forinttal támogatta: a 2013-ban indított, pontosan 6 842 006 427 Ft összértékű beruházás során az utasbiztonságot és az energiahatékonyságot növelő technológiákat fejlesztettek ki.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a projekt zárórendezvényén hangsúlyozta: minden magyar ember büszke lehet rá, hogy az országban olyan, a nemzetközi élvonalba tartozó fejlesztéseket valósítanak meg, amelyek eredményeit az egész világon használják majd.

Az NKFI Hivatal elnöke és a rendezvény vendégei megtekintették, és kezükbe is foghatták a most kifejlesztett eszközöket, úgymint a hibrid elektromos autókba beépíthető vezérlőegységet vagy a biztonságos közlekedést és parkolást segítő radar- és videokamera-rendszert.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője szerint a Bosch nemcsak a „made in Hungary”, hanem az „invented in Hungary” mellett is elkötelezett. A vállalat számít a magyar mérnökök és tudására: a most lezárt projekthez a Bosch hazai munkatársai mellett hozzájárultak a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Miskolci Egyetem szakemberei is.

Hazai és uniós forrásokból idén várhatóan több mint 330 milliárd forint áll rendelkezésre a Magyarországon működő vállalatok kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének támogatására.

Bosch járműipari fejlesztés
Bosch járműipari fejlesztés
Bosch járműipari fejlesztés
Bosch járműipari fejlesztés
Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?