Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
A kutatás, a fejlesztés és innováció hősei, a kutatásfinanszírozás és az innováció-támogatás nyilvánossága
2018. június 04.
Módosítás: 2018. július 31.
Olvasási idő: 4 perc
Egy weboldalon érhetők el a hazai és európai uniós forrásból finanszírozott KFI célú pályázatok és a közvetlenül az Európai Bizottságnál pályázható KFI programok. Kereshető adatbázisokban a támogatást elnyert projektek. Ígéretes projektek és példaértékű eredmények a gazdasági és társadalmi haszon tükrében. A hivatali szakpolitikai műhelymunka komplex információs bázisa.

„Az elmúlt három évben megújult a kutatás-fejlesztési és innovációs források rendszere, melyből több mint 4  ezer magyar vállalkozás és kutató projektje nyert el 600 milliárd forintot meghaladó támogatást. A hazai  innováció és kutatás-fejlesztés versenyképességének erősítése a jövőben is versenypályázatok keretében történik. A transzparens pályázati és értékelési rendszer alapja, hogy a pályázók könnyen áttekinthető, felhasználóbarát és teljes körű tudás- és információbázisra támaszkodhassanak az eddig támogatott projektekről és az elérhető forrásokról– mutatta be  Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke a weboldal szakértő tesztelőinek a honlap megújításának szakpolitikai szempontjait.  

Az nkfih.gov.hu:  
  • A felhasználói elemzésen alapuló célszerűen megtervezett honlapstruktúrában külön pályázati portál fogadja a pályázókat, a hivatali és szakpolitikai információk pedig a főoldalon a Hivatal szekcióra váltva érhetők el. Egymástól jól elkülönített honlapszekciók szolgálnak a pályázatokkal és az értékelésekkel kapcsolatos tájékozódásra és ügyintézésre, valamint a Hivatal szakpolitikai  tevékenységeinek megismerésére.
  •  A pályázók egy helyen megtalálják az aktuális pályázati felhívásokat, letölthetik a hozzájuk kapcsolódó dokumentumokat. Részletes pályázatkereső érhető el az oldalon, testre szabható szűrőfeltételekkel célzott és gyors tájékozódást tesz lehetővé a közfinanszírozású KFI pályázati konstrukciók között.  
  • Az oldal bemutatja a Hivatal tevékenységét a szakpolitikai és  tudománydiplomáciai feladatok körében, valamint tágabb kitekintést ad a kutatás-fejlesztés és az innováció területéhez kapcsolódó hírekről is. A kutatási és innovációs hírek, valamint a szakpolitikai adatok, statisztikák és előadások a hivatali oldalon és a sajtószobában is böngészhetők.  
  • Mire képesek itthon a legkiválóbb kutatók, fejlesztők, innovátorok? A támogatott projektek eredményeit a kutatás, a fejlesztés, és az innováció hősei a főoldalon kiemelve teszik megragadhatóvá a honlap látogatói számára.   
  • Mire költötték a kutatási és innovációs forrásokat? A már támogatást nyert projektek is részletes keresővel érhetők el. 
  • Milyen szakpolitikai műhelymunka alapozta meg a KFI versenypályázati rendszer kialakítását? Milyen KFI szakpolitikai-stratégiai irányok befolyásolják a pályázati konstrukciók kialakítását? Hogyan történik a versenypályázatok értékelése, és az eredmények monitorozása? A menüstruktúrában áttekinthető szakpolitikai információk a kutatásfinanszírozási rendszer tudományszervezési és szakpolitikai feladatairól, adminisztrációjáról 
  • Milyen rendezvények, platformok segítik a további tájékozódást? Komplex hazai és uniós rendezvénynaptár. 
  • Az NKFI Hivatal honlapjának átalakítását a három jogelőd szervezet korábbi honlapjai, a nemzetközi kutatásfinanszírozói portálok, valamint a pályázói felhasználói szokások elemzésére épített tervezés előzte meg. Az elemzést és a honlap grafikai tervezését a Melkweg Digital Kft., a fejlesztést a Webra Internatonal Kft. végezte. 

 

HERO screentshot Pal

 

HERO screentshot Ronkay

 

HERO screentshot Tikk

 

Balogh Péter

 

Pyber László

 

HERO screentshot Makara

 

HERO screentshot Acsady

 

HERO screentshot Zaray

 

HERO screentshot Domokos

 

HERO screentshot Sanatmetal

 

HERO screentshot Streamnovation

 

HERO screentshot Rozsa

 

HERO screentshot Varga

 

HERO screentshot Bordos

 

HERO screentshot Nagy

 

HERO screentshot Denes

 

HERO screentshot Remenyi

 

HERO screentshot Keseru

 

HERO screentshot Gyorffy

Utolsó módosítás: 2018. július 31.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?