Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Kutatás-fejlesztés és innováció az ipar 4.0 világában
2019. november 28.
Módosítás: 2019. november 28.
Olvasási idő: 2 perc
A Rendőrség Tudományos Tanácsa, a Belügyi Tudományos Tanács, valamint a Magyar Rendészettudományi Társaság közös szervezésében a Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretén belül 2019. november 19-én a Duna Palotában megrendezésre került a „Vezetni és irányítani a digitális világban II.” című konferencia.

A konferencia témái közt szerepelt az innováció és a fejlesztés szerepe és ösztönzése, a digitális identitás menedzselése az Ipar 4.0 világában, a 21. századi vezetés sajátosságai a hibrid műveletekben, a kihívások a kiberbiztonságban, szervezés – mint vezetési funkció – módszerei, sajátosságai és jó gyakorlatai a digitális világban, valamint a jövő projektvezetési kihívásai.

A konferenciát Dr. Németh József PhD. r. ezredes úr, címzetes egyetemi docens, a Rendőrség Tudományos Tanácsa elnöke nyitotta meg, a résztvevőket Dr. Pozsgai Zsolt r. vezérőrnagy úr rendőrségi főtanácsos, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte, levezető elnökei Dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy úr, címzetes egyetemi tanár, Belügyminisztérium oktatási főszemlélője a Rendőrség Tudományos Tanácsa elnöke voltak. A Magyar Tudomány Napja alkalmából a rendőrség tudományos és innovációs tevékenységének támogatásban nyújtott szakmai munkája elismeréséül országos rendőrfőkapitány úr Szent György érdemérmet adományozott Dr. Birkner Zoltán úrnak, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökének.

Személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes úr a Magyar Tudomány Napja alkalmából tudományos és szakmai munkájának elismeréséül jutalomban részesítette Dr. Németh József PhD. r. ezredest, a Rendőrség Tudomány Tanács elnökét, Dr. Kardos Sándor István PhD. r. alezredest, az ORFK Személyügyi Főigazgatóság, Humánigazgatási Szolgálat Fegyelmi Osztály megbízott osztályvezetőjét, Steib Norbert rendvédelmi igazgatási alkalmazottat a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, Biztonságfelügyeleti és Ügykezelési Csoport vezetőjét.

Az rendezvényen előadást tartott Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Dr. Obermayer Nóra a Pannon Egyetem tanszékvezetője, Prof. Dr. Resperger István ezredes, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Nemzetbiztonsági Intézet igazgatója, Dr. Kovács Gábor r. dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettese, Prof. Dr. Rajnai Zoltán, az Óbudai Egyetem kar dékánja, Prof. Dr. Szabó Lajos György, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Az előadások írásos változata a Rendőrségi Tanulmányokban olvasható.


Vezetni és irányítani a digitális világban II. - 2019. november 19.
A Rendőrség Tudományos Tanácsa, a Belügyi Tudományos Tanács, valamint a Magyar Rendészettudományi Társaság közös szervezésében a Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretén belül a Duna Palotában megrendezésre került a „Vezetni és irányítani a digitális világban II.” című konferencia.
Utolsó módosítás: 2019. november 28.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?