Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Letisztult
2018. június 01.
Módosítás: 2018. augusztus 09.
Olvasási idő: 2 perc
„Letisztult” – manapság leginkább ezt a divatos kifejezést szokták használni a rendre. Annak leírására, ha valami átlátható, megismerhető és szerethető.

Magam is úgy vélem, hogy a jó tudománynak, a jó innovációnak rendje van. Olyan rendje, amely beavatkozások nélkül is biztosítja az értéket teremtő versenyt. Olyan rendje, amelynek alapja a kiválóság, a hasznosság, a felelősség. Megalkuvások nélkül. Nem olyan bonyolult ez – mondhatnánk azt is, hogy igen letisztult.

A jó kutatás és jó innováció rendje hatalmi irányítás nélkül is megtartja, amit működtet. Ilyen renden, ilyen rendszeren, ezen az ars scientián dolgozunk mi a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban. Egy olyan intézményben, amelynek a neve ugyan nem túl inspiráló, de a jövőképe és rendszeretete mindenképpen az.

Ennek a rendnek, meggyőződésem szerint, fontos része a bizalmon alapuló kapcsolat. A kapcsolat tudomány és innováció, társadalom és kutatás, pályázó és lehetőség: az ember és az intézmény között.

Új honlapunk ennek a kapcsolatnak a gazdagítására született. Azt mutatja meg, amiben hiszünk. Hogy a tudománynak emberarca van, hogy a kutatás és a fejlesztés segítője az emberi életnek. Hogy az innováció nem elemészti, hanem értékké és jövővé teszi a ráfordított pénzt.

Az új nkfih.gov.hu az egyszerű és praktikus információszerzés és az elmélyültebb tájékozódás igényeire egyszerre készült. Itt minden kattintás gondolatot, lehetőséget és eredményt fog aktiválni. Részeként annak a kutatás- és innováció-támogató rendszernek, amely mára készen áll.

Készen áll arra, hogy jövőt teremtsen. Rendben és felelősséggel. Kívánom, hogy mindannyian legyünk ennek gondos őrei és felelős használói!

 

Pálinkás József
Pálinkás József elnök, NKFI Hivatal

    Forrás: Csudai Sándor - Origo

Utolsó módosítás: 2018. augusztus 09.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?