Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Megjelent az I3 eszköz kevésbé fejlett régiókat célzó Strand 2b – Capacity building felhívása
2023. november 15.
Módosítás: 2023. november 15.
Olvasási idő: 2 perc

SAVE THE DATE: NKFI Hivatal I3 infónap – 2023. december 12. 10:00-12:00

Az EU Funding & Tenders portálján 2023. november 15-étől elérhető az I3 eszköz Strand 2b felhívása.  A konstrukció első alkalommal tavaly került meghirdetésre és gyorsan a pályázók érdeklődésének középpontjába került. Elsődleges célja koordinált és összekapcsolt beruházások támogatása révén a regionális innovációs ökoszisztémák és értékláncok fejlesztése, megerősítése a kevésbé fejlett régiókban. Emellett az idei felhívásnak kiemelt célja a regionális, illetve nemzeti hatóságok és az egyes innováció közvetítő szervezetek (pl. klaszterek) kapacitásainak fejlesztése, hogy minél hatékonyabban tudják támogatni a vállalatokat az interregionális befektetési portfóliók azonosításában, különös hangsúlyt helyezve az új Európai Innovációs Menetrendben nevesített égető kihívások kezelésére és a mélytechnológiai megoldások előmozdítására.

Az I3 eszköz Strand 1 és 2a felhívásaihoz kapcsolódó rásegítő pályázatnak is tekinthető Strand 2b felhívásra a pályázatok benyújtására két szakaszban, 2024. február 15-ig, illetve november 14-ig lesz lehetőség.

Az I3 eszköz felhívásai kapcsán tapasztalt egyre erősödő hazai érdeklődésre való tekintettel az NKFI Hivatal információs napot szervez 2023. december 12-én. Online rendezvényünk tervezett programját hamarosan közzétesszük, és megnyitjuk a regisztráció lehetőségét.

A felhívás kapcsán a pályázat lebonyolítását végző EISMEA ügynökség is szervez online infó napot 2023. november 23-án, melyre az EISMEA weboldalán vagy közvetlenül ide kattintva 2023. november 20. délig lehet regisztrálni.

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy a korábbi I3 felhívások gyakorlatával megegyező módon kötelező a pályázati anyaghoz csatolni a tervezett beruházás nemzeti intelligens szakosodási prioritásokhoz való illeszkedését alátámasztó támogató nyilatkozatot. Ezen nyilatkozatot továbbra is az NKFI Hivatal, mint nemzeti intelligens szakosodási szerv (S3 body) S3 Projektirodája állítja ki a magyarországi projekt partnerek számára. A szükséges formanyomtatványt (Endorsement letter) kitöltve kérjük, hogy az nkfihivatal@nkfih.gov.hu és az s3magyarorszag@nkfih.gov.hu címekre szíveskedjenek megküldeni.

Utolsó módosítás: 2023. november 15.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?