Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Negyedik hete tart az Országos Innovációs Fórum roadshow-ja
2019. február 25.
Módosítás: 2019. március 07.
Olvasási idő: 2 perc
Az Országos Innovációs Fórum elmúlt három hete alatt 18 városban több mint 1750 résztvevővel – elsősorban helyi kkv-k és nagyvállalatok képviselőivel – találkozott az NKFI Hivatal. Február utolsó hetében újabb 6 helyszínen folytatódik, majd Budapesten zárul a roadshow. A Hivatal szeretné a lehető legszélesebb körre kiterjeszteni a konzultációt, ezért online felmérést is indít a témában: a kérdőív várhatóan február 28-tól lesz elérhető az NKFI Hivatal honlapján.

Az Országos Innovációs Fórum eddigi tapasztalatai szerint a résztvevők nagyon pozitívan értékelik, hogy a szakpolitika közvetlenül bevonja a vállalkozásokat és az innovációs ökoszisztéma más szereplőit, javaslatokat kérve a pályázatok kialakításához. Többen személyesen vagy utólag jelezték, hogy nagyon hasznos volt számukra a konzultáció, amely jól tájékoztat a kutatás-fejlesztéssel és innovációval kapcsolatos kormányzati elképzelésekről és a pályázói munkát is hatékonyan segíti.

A plenáris programot olyan informatív előadások alkotják, amelyek számos újdonsággal szolgálva fedik le az innovációs ökoszisztéma szerteágazó témáit. Minden eddigi helyszínen nagy tetszést aratott a plenáris programba beépített mini közvéleménykutatás, amely a Mentimeter innovatív alkalmazásán keresztül zajlik. Ez az interaktív programelem azt segíti elő, hogy az éppen folyó előadások témájában feltett kérdésekről a teremben ülő közönség valós időben véleményt nyilváníthasson. Minden előadáshoz két-két zárt kérdés tartozik, amelyre a közönség mobil eszközökről csatlakozva szavaz. A helyszíni szavazás eredményének alakulása az előadás végéig folyamatosan követhető a kivetítőn. A plenáris program előadásai után szervezett workshopot pedig elsősorban a gyakorlatra fókuszáló közvetlen eszmecsere és az interaktív konzultáció lehetősége teszi vonzóvá a résztvevők visszajelzései szerint.

A rendezvénysorozat célja, hogy megalapozza Magyarország újjászerveződő innovációs környezetét, valamint felmérje az igényeket és javaslatokat a megújuló KFI rendszerrel és pályázatokkal kapcsolatban. A széles körű szakmai összefogással megvalósuló konzultációk keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az NKFI Hivatal szakértői mellett előadásokat tartanak a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Bay Zoltán Kutatóintézet, egy-egy kutatás-fejlesztésben aktív egyetem és a helyi szakképzési centrum képviselői is.

Az Országos Innovációs Fórum még hátralévő rendezvényeire a helyi érintettek továbbra is jelezhetik részvételi szándékukat, mind az egyes helyszínek plenáris programjára, mind az azt követő workshopra. A rendezvényeinek részletes programja – helyszínekkel, időpontokkal, előadókkal – továbbra is a www.orszagos-innovacios-forum.hu címen érhető el.

Utolsó módosítás: 2019. március 07.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?