Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Pro Scientia Aranyérem jár az OTDK legkiemelkedőbb egyéniségeinek
2021. július 01.
Módosítás: 2021. július 12.
Olvasási idő: 2 perc
Budapest, 2021. július 12. – Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) keretében 2021-ben is odaítélték a Pro Scientia, a Pro Arte és a Junior Pro Scientia Aranyérmeket azoknak a fiataloknak, akik nem csak magán a tudományos versenyen, de tanulmányaik során is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és erről szakmai pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások tanúskodnak. Az odaítélt 51 aranyéremmel – a konferencián bemutatott előadáson, pályamunkán túlmenően – a hallgatói összteljesítmény alapján ismerték el a legkiemelkedőbb egyéniségeket.

A tudományos diákköri tevékenység immár hét évtizede jelenti a magyar felsőoktatási tehetséggondozás egyik legfontosabb pillérét: a kétévente megrendezett OTDK megmérettetése hallgatók tízezreit mozgósítja. Idén tavasszal a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatásával immár 35. alkalommal indult el a versengés 16 tudományterületi szekcióban.

„A járványhelyzet miatt idén kizárólag online formában zajlott az esemény, ami a szervezőket és a résztvevőket egyaránt új kihívások elé állította. Ennek ellenére az idei évben minden eddiginél több pályamunka érkezett. Ez is azt mutatja, hogy egyre több fiatal számára sikerül vonzóvá tennünk a kutatás világát, hogy egyre inkább erősödik a tudomány és a kutatói életpálya iránti érdeklődés”

– mondta el Dr. Szabó István, az NKFIH nemzetközi és tudományos elnökhelyettese.

2021-ben összesen 314 nevezés érkezett a Pro Scientia, valamint a Junior Pro Scientia pályázatra. Az odaítélő bizottság 48 Pro Scientia, 2 Pro Arte és egy Junior Pro Scientia Aranyérem odaítéléséről döntött, amelyeket a hagyományoknak megfelelően a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében ad át a díjazottaknak novemberben Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke és Prof. Dr. Freund Tamás, az MTA elnöke.

Az idei aranyérmesek listája itt olvasható: https://otdk.hu/storage/pages/aktualis/psa_nyertesek.pdf

Utolsó módosítás: 2021. július 12.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?