Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Pályázói konzultáció az innovatív magyar kkv-k újabb európai megmérettetéséhez
Pályázói konzultáció az innovatív magyar kkv-k újabb európai megmérettetéséhez
2018. június 07.
Módosítás: 2019. június 26.
Olvasási idő: 5 perc
A Horizont 2020 KKV fejlesztési eszköz (SME Instrument) pályázatán indulni kívánó innovatív hazai kis- és középvállalkozások számára szervezett pályázói konzultációt 2018. június 5-én az NKFI Hivatal. A magyar pályázók sikerességét a közvetlenül Brüsszelből elnyerhető támogatásokért zajló európai szintű versenyben a pályázati konstrukció és a pályázási szabályok részletes megismertetésével, szakértő tanácsokkal, korábbi pályázói és értékelői tapasztalatok megosztásával segíti elő a Hivatal.

Az NKFI Hivatal, mint a Horizont 2020 keretprogram magyarországi koordinátora, a Nemzeti Kapcsolattartói Hálózat munkatársainak aktív közreműködésével évről évre számos információs napot és konzultációt szervez az EU-s pályázatok iránt érdeklődő potenciális pályázóknak. Az európai uniós KKV eszköz pályázatról szóló tájékoztatón az NKFI Hivatal munkatársai részletesen bemutatták az uniós pályázati felhívást, a pályázatok tervezéshez és a végrehajtáshoz kapcsolódó jogi és pénzügyi kereteket. Egy a Horizont 2020 pályázatok nemzetközi értékelésében részt vevő magyar szakértő jellemezte a bírálói szempontokat és gyakorlatot, valamint kiemelte a pályázatok leggyakoribb hiányosságait. Az pályázatra beadandó üzleti modell kidolgozásával és a támogatást eldöntő interjúval kapcsolatban a nyertesek segítésével foglalkozó coachok adtak tanácsokat, saját projektjének sikertényezőit pedig egy korábbi pályázó mutatta be. A résztvevők az előadások között és a rendezvény végén az tehettek fel gyakorlati kérdéseket az előadóknak.

A konzultáción elhangzott prezentációk itt is letölthetők:

20180605_KKV_infonap_foto
20180605_KKV_infonap_foto_2

 

Az EU Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogramjának az Ipari vezető szerep pillére keretében indított programok egyik fontos célja, hogy felgyorsítsák a versenyképes európai gazdaságot megalapozó ágazatok fejlődését. Ezen belül az európai kkv-k fejlesztésére 616 millió euró pályázati forrás érhető el 2014-2020 között. A KKV eszköz konstrukciója innovatív KKV-knak nyújt lehetőséget arra, hogy prototípus szintjén levő fejlesztéseikből kész terméket, szolgáltatást hozzanak létre. A pályázat folyamatos beadású, évente négy értékeléssel. A pályázattal kapcsolatos általános információk az NKFI Hivatal honlapján is elérhetők, a részletes pályázati információk pedig a H2020 Participant Portal oldalain találhatók meg.

Az NKFI Hivatal célzott pályázattal is ösztönzi a magyar szereplők minél sikeresebb részvételét. Az NKFI Alap hazai forrásaiból meghirdetett Horizont 2020 KKV fejlesztési eszköz rásegítő pályázat (2018-2.1.4-KKV)  azokat a mikro-, kis- és középvállalkozásokat támogatja, amelyek a KKV fejlesztési eszköz pályázat 1. fázisán a szakmai küszöböt elérő nemzetközi értékelést kaptak, de forrás hiányában nem nyertek támogatást. Ezeknek a cégeknek a 2. fázisra való felkészüléséhez és sikeres szerepléséhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás. Az elnyert támogatás annak a megvalósíthatósági tanulmánynak az elkészítését finanszírozza, amellyel a nyertes kkv-nak indulnia kell a H2020 pályázat 2. fázisán, hogy innovatív ötletének kész termékké, eljárássá, szolgáltatássá fejlesztéséhez EU-s támogatást nyerhessen.

 

Korábbi hírünk:

Kiugróan jók a magyar cégek a régióban a brüsszeli milliárdok elnyerésében

Utolsó módosítás: 2019. június 26.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?