Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Startupok újratöltve!
Startupok újratöltve!
2015. szeptember 25.
Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Olvasási idő: 1 perc
Új pályázati modellben ösztönzi az innovatív kezdő vállalkozásokat a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal. A hamarosan meghirdetendő startup pályázati programok célja, hogy a megvalósítás kezdeti szakaszában javítsák a nemzetközi piacon üzletileg hasznosítható terméket, technológiát, szolgáltatást fejlesztő, közelmúltban létrejött vállalkozások növekedési esélyét.

Az NKFI Hivatal elnökének kezdeményezésére az új pályázati modell kialakítása a startup vállalkozások sajátosságait és igényeit jól ismerő szakértők bevonásával történik, hogy a korábbi, kevésbé sikeres pályázati konstrukciók tapasztalatait felhasználva, a többfordulós egyeztetéseket követően az új modell a hatékony és értékteremtő állami szerepvállalás eszközévé válhasson.

A pályázati felhívás célját illetően az előkészítésben részt vevő szakemberek egyetértettek az NKFI Hivatal azon törekvésével, hogy az új pályázati konstrukciók a közpénz befektetésével arra ösztönözzék a vállalkozásokat, hogy sikeresen helytálljanak a piacon, ne pedig arra, hogy pusztán ügyes pályázóvá váljanak. A startup pályázati felhívásokhoz kapcsolódó konzultációk résztvevői az új pályázati modell kiemelten fontos szempontjai közt említették a pályázóbarát folyamat kialakítását, a sikerkritériumok egyértelmű megfogalmazását, a vállalkozások sokszínű (technológiai, piaci, menedzsmenttel kapcsolatos) kompetenciáit bemutató személyes prezentáció lehetőségét, az átlátható, hiteles értékelési rendszert.

A vállalkozások innovációs növekedési esélyeit ösztönző, összesen 6,5 milliárd forint keretösszegű pályázati programok első felhívása 250 millió forintos keretösszeggel a Közép-Magyarország régióban működő startupok számára lesz elérhető októberben.

Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?