Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Új pályázati felhívások a kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) kapcsolatok erősítésére
2019. április 15.
Módosítás: 2019. április 16.
Olvasási idő: 2 perc
Az NKFI Hivatal az idei évben is meghirdeti a kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) együttműködéseket támogató pályázatát. Az idei felhívás újdonsága, hogy a nevesített relációk (ebben az évben francia és osztrák) mellett lehetőség lesz arra is, hogy a hazai kutatók a pályázat keretében bármely európai és Európán kívüli ország partnerintézményével tudományos együttműködést indítsanak, amennyiben pályázatuk magas szakmai minőséget képvisel és a fogadó intézmény szakmai elkötelezettsége és együttműködési készsége igazolható.

A TéT pályázati felhívás célja a kutatók nemzetközi kapcsolatépítésének, közös publikációk és egyéb tudományos eredmények megszületésének segítése a kutatói mobilitás és szakembercsere támogatásával. A pályázatot vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok, költségvetési szervek önállóan nyújthatják be. A finanszírozás a magyar résztvevők utazási költségeire, nemzetközi konferencián történő részvételére és az eredmények elterjesztésére fordítható. A pályázat két alprogramból áll:

  • A francia és osztrák relációkra vonatkozóan a Hivatal és a külföldi célország támogató szervezete által kiírt pályázatra a partnerek közös projektet dolgoznak ki, melyet a magyar pályázók az NKFI Hivatalhoz, a külföldi partnerek a saját országukban nyújtanak be.
  • Bármely európai és Európán kívüli ország partnerintézményének fogadó nyilatkozata birtokában a magyar pályázó egyoldalúan az NKFI Hivatalhoz adja be a pályázatát.  

A 24 hónapos futamidőre Európán belüli együttműködéseknél 2 millió forint, Európán kívülieknél pedig 5 millió forint támogatás igényelhető. A francia és osztrák relációkban kétoldalú Vegyes Bizottság tesz javaslatot a támogatásra, míg a többi ország esetében az NKFI Hivatal értékelése alapján történik a projektek kiválasztása.

A pályázat beadási határideje 2019. június 12., illetve szeptember 26. (a francia és osztrák relációk esetében kizárólag a június 12-i határidőre adható be projektjavaslat).

Tovább a felhívás oldalára: Pályázat kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) együttműködés támogatására

Utolsó módosítás: 2019. április 16.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?