Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Végeztek az első kutatási és innovációs menedzser szakközgazdász hallgatók a Corvinuson
2021. április 09.
Módosítás: 2021. április 09.
Olvasási idő: 1 perc
A Corvinuson először 2020-ban meghirdetett kétféléves szakirányú továbbképzés elsősorban a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek menedzselésével foglalkozó szakembereknek, valamint kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységet folytató vállalatok, kutatóközpontok, akcelerátorok munkatársainak szól.

A menedzserképzés friss végzettjei április 8-án online ünnepség keretében vehették át oklevelüket és személyre szóló ajánlólevelüket Szabó Lajos oktatási rektorhelyettestől. A 31 újdonsült kutatási és innovációs menedzsert a képzés szakmai támogatói nevében Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és Hugyák István, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Innovációért Felelős Végrehajtási és Elemzési Főosztályának vezetője is köszöntötte.

A hazai innovációs rendszer megújításának egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az egyetemi tudásközpontok és a vállalati szféra szoros együttműködése mindinkább elősegítse a kutatás-fejlesztési tevékenység gyakorlati hasznosulását. A Corvinuson végzett szakemberek rendelkeznek majd projektmenedzseri és vezetői képességekkel, és alkalmasak lesznek a versenyszférában megvalósuló innovációs programok vezetésére, valamint elméleti kutatási projektek irányítására is. Megismerhetik az innováció mikro- és makrokörnyezetét, megtanulhatják, miként lehet innovációs forrásokhoz jutni, egy-egy projektet megvalósítani, milyen jogi és szabadalmi követelményeknek kell megfelelni.

Utolsó módosítás: 2021. április 09.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?