Ön itt áll: A HivatalrólHírek, eseményekPályázati hírekNKFI Alap
Ambiciózusabb projektek nyerhetnek támogatást a hamarosan megnyíló magyar–izraeli ipari kutatás-fejlesztési együttműködési pályázatban
2019. február 07.
Utolsó módosítás: 2019. február 15.
Olvasási idő: 1 perc

Az NKFI Hivatal várhatóan február közepén újra meghirdeti magyar–izraeli ipari kutatás-fejlesztési együttműködési pályázatát. A felhívás célja a magyar–izraeli együttműködésben megvalósuló projektek magyar résztvevőinek támogatása, amelyek eredményeként új vagy továbbfejlesztett piacorientált termékek, eljárások és szolgáltatások jönnek létre.

Annak érdekében, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a magyar–izraeli partnerségek kialakítására és színvonalas pályázatok előkészítésére, a pályázati felhívás valamint a hozzá tartozó útmutató tervezetét tervezetet előzetesen közzétesszük.

A 930 millió forint keretösszegű, projektenként legfeljebb 200 millió forint támogatást nyújtó megújult pályázat nagyobb léptékű projektek elindítását fogja ösztönözni az alábbi technológiai területeken:

  • fenntartható és tiszta technológiák (Sustainable and clean technologies);
  • mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiák (Bio-Agro – agriculture and food technologies);
  • infokommunikáció (ICT);
  • kiberbiztonság (Cyber Security)
  • mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence);
  • biotechnológia és orvosi műszerek (Biotech and medical devices);
  • önvezető jármű-technológiák (Key technologies for innovative connected and automated driving).

A projektek magyar és izraeli vállalkozások, kutatóintézetek, egyetemek együttműködésében valósulhatnak meg, a konzorciumvezető kizárólag vállalkozás lehet. Előnyben részesülnek azok a pályázatok, amelyekben az ipari-felsőoktatási együttműködés hangsúlyosan jelenik meg.

Utolsó módosítás: 2019. február 15.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?