Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekPartnerségi konstrukciók
Megjelent az ERA-NET E-Rare pályázati felhívás magyarországi kutatók számára
Megjelent az ERA-NET E-Rare pályázati felhívás magyarországi kutatók számára
2016. december 16.
Módosítás: 2017. december 30.
Olvasási idő: 1 perc
Megjelent a ritka betegségek európai kutatását célzó 9. közös pályázati felhívás (JTC2017), melynek célja, hogy az európai országok kutatói számára lehetővé tegye hatékony tapasztalatcsere és együttműködés kialakítását közös interdiszciplináris és transzlációs kutatási projektekben; célja továbbá az International Rare Disease Research Consortium (IRDiRC) célkitűzéseinek megvalósítása. Jelen felhívásra, amely Magyarországon az NKFIH közreműködésével jelenik meg, innovatív gyógyászati témájú előpályázatokat várnak 2017. február 1-i benyújtási határidővel.

A kutatási projektek központjában a megfelelő állati és sejt modelleken végzett gyógyászati módszerek preklinikai fejlesztésének kell állnia. A gyógyászati módszerek között szerepelhet sejtterápia, sejtalapú terápia, génterápia és farmakoterápia.

A projektek témája a ritka betegségek egy csoportja vagy egy ritka betegség – az európai meghatározás szerint: olyan betegség, amely 10.000 személyből legfeljebb ötöt érint az Európai Közösség, annak társult államai, illetve Kanada területén.

A jelen felhívásra benyújtott kutatási pályázatoknak olyan új ötleteken kell alapulniuk, amelyek korábban már igazolt kutatási eredményekre épülnek; továbbá egyértelmű transzlációs kutatási iránnyal kell rendelkezniük. E cél elérése érdekében szükséges a kutatás, az egészségügy és a magánvállalatok tapasztalatainak és erőforrásainak egyesítése. Egy konzorcium kutatócsoportjaiban minden olyan tudományág és kutatási terület képviselőinek részt kell venniük, amely a kitűzött célok eléréséhez szükséges.

Erősen ajánlott, hogy a pályázatot benyújtani kívánó nemzetközi kutatási konzorcium magyarországi tagja jóval a pályázat benyújtása előtt vegye fel a kapcsolatot a pályázati útmutató függelékében az NKFI Hivatal részéről megjelölt E-Rare kapcsolattartóval.

További tájékoztatás, továbbá pályázati űrlap, pályázati felhívás és útmutató:
http://www.erare.eu/joint-call/9th-joint-call-european-research-projects-rare-diseases-jtc-2017

Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?