Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekKoronavírusNemzetközi hírek
Az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja: a tudomány támogatja a koronavírus járványra adandó választ
2020. április 08.
Módosítás: 2020. április 08.
Olvasási idő: 1 perc
A JRC kezdettől fogva mozgósította széles körű szaktudását, hogy segítse a Bizottságot a COVID-19 vészhelyzet megértésében, hatásainak előrejelzésében és a vészhelyzeti tervezés támogatásában.

A járvány terjedésének valamint az erre adandó válaszok követésére egy weboldalt és Epidemic Intelligence from Open Sources platform nyílt forráskódú hírgyűjtő platformot, valamint a Europe Media Monitor eszközeit használják. A térképeket a Vészhelyzeti Reagálási Koordinációs Központon keresztül állítják elő és osztják meg, valamint jelentéseket nyújtanak a koronavírus járvánnyal kapcsolatos téves információkról is.

A JRC szakértői az EU Bizottság tájékoztatása céljából kifejlesztettek egy modellt, amely az Olaszországban és a többi tagállamban bevezetett korlátozó intézkedéseknek a vírus terjedésére gyakorolt hatásait vizsgálja. További elemzéseket végeztek a különféle intézkedések gazdasági hatásainak tanulmányozásáról és értékelték a korlátozások megszüntetésének, illtetve felfüggesztésének lehetséges forgatókönyveit is.

Bővebben: https://ec.europa.eu/jrc/

Utolsó módosítás: 2020. április 08.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?