Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekKoronavírusNemzetközi hírek
Az online tanulási források és az eTwinning segítenek a tanároknak és a diákoknak a járvány során
2020. április 08.
Módosítás: 2020. április 08.
Olvasási idő: 1 perc
Miközben 2020. márciusában a legtöbb iskola és egyetemi kampusz lezárásra került, a Bizottság elindította a „koronavírus: online tanulási források” című weboldalát, amelyben a tanulók, a tanárok és az oktatók számos rendelkezésre álló forrás és eszköz közül válogathatnak az oktatás és képzés folyamatosságának biztosítása érdekében.

Az olasz eTwinning Támogatási Szolgálat távoktatási kezdeményezést indított, hogy segítse a tanárokat az online oktatás és a bevált gyakorlatok megosztása terén, valamint hogy módszertani szakértők által indított webináriumokon vehessenek részt az érdeklődők.

A koronavírus járvány által leginkább sújtott terület szívében található Codogno városban indított, „A Vörös Zóna: Elszigetelt, de összekapcsolt!” elnevezésű projekt összekapcsolja a helyi iskolát egy másik, az Egyesült Királyságban található iskolával. Ez teret biztosít a tanulók számára, hogy megoszthassák gondolataikat, rajzaikat, dalaikat, leveleket küldhessenek és kicseréljék tapasztalataikat ebben az időszakban.

Forrás: http://etwinning.indire.it/

Utolsó módosítás: 2020. április 08.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?