Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekNKFI Alap
Tájékoztató a részteljesítés keretében kifizethető támogatásról az NKFI Alapból innovációs projektek támogatására meghirdetett pályázati felhívások esetében
Részteljesítés keretében kifizethető innovációs támogatások
2021. november 30.
Módosítás: 2021. december 01.
Olvasási idő: 2 perc

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése értelmében módosult a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból (NKFI Alap) innovációs projektek támogatására meghirdetett pályázati felhívások és pályázati útmutatók (a továbbiakban együttesen: Pályázati felhívások) részteljesítés kifizetésére vonatkozó rendelkezése a támogatott projektek finanszírozásának megkönnyítése érdekében. Az erről szóló hivatalos közlemény az NKFI Hivatal honlapján jelen tájékoztató mellékleteként olvasható.

A közleménnyel bevezetett intézkedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban foglaljuk össze.

Mely projekteket (pályázati felhívásokat) érint a közlemény?

A közleményben szereplő rendelkezés az NKFI Alapból innovációs projektek támogatására meghirdetett Pályázati felhívások keretében támogatott projektekre terjed ki. Ezen belül a közleményben ismertetett intézkedést továbbá azon innovációs projektekre kell alkalmazni, amelyek esetében a Pályázati felhívások nem a támogatás 100 százalékában határozzák meg az előleg, illetve részteljesítés kifizetésének lehetőségét.

A részteljesítés kifizetésének szabályozása

A Pályázati felhívások egy része meghatározza a támogatás előleg és részteljesítés formájában történő kifizetésének maximális mértékét. A jóváhagyott módosítás révén lehetővé válik a támogatás e maximális mértéket meghaladó összegű kifizetése részteljesítés alapján abban az esetben, ha

  • a Kedvezményezett az időközi szakmai és pénzügyi beszámolóját (részbeszámolóját) benyújtotta,
  • az NKFI Hivatal az időközi szakmai és pénzügyi beszámolót (részbeszámolót) elfogadta és
  • az elfogadott időközi szakmai és pénzügyi beszámolóban (részbeszámolóban) meghatározott, felhasznált támogatási összeg meghaladja a Pályázati felhívásokban rögzített maximális mértéket.

Amennyiben a fenti feltételek teljesülnek, az NKFI Hivatal a Kedvezményezett részére átutalja a Pályázati felhívásokban meghatározott maximális részteljesítési összegen felüli, felhasznált és elfogadott támogatás összegét.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Pályázati felhívásokban rögzített egyéb rendelkezések, amelyeket nem érint a kiadott közlemény a továbbiakban is ugyanúgy alkalmazandók.

Tájékoztató a részteljesítés keretében kifizethető támogatásról a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból innovációs projektek támogatására meghirdetett pályázati felhívások esetében PDF (279 KB)

Budapest, 2021. november 30.

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Utolsó módosítás: 2021. december 01.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?