Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekPartnerségi konstrukciók
Közzétették az Innovatív Egészségügyi Kezdeményezés (IHI) várható pályázati témáit
Az Innovatív Egészségügyi Kezdeményezés pályázati témái
2022. október 17.
Módosítás: 2022. október 17.
Olvasási idő: 2 perc
2022. október 6-án közzétették a Horizont Európa program egészségügyi klaszteréhez kapcsolódó Innovatív Egészségügyi Kezdeményezés (Innovative Health Initiative - IHI), várható pályázati témáit. A felhívás végleges és jóváhagyott szövegei várhatóan 2022 végén, 2023 elején jelennek meg.

Az IHI a korábbi Innovative Medicines Initiative (IMI) tapasztalataira épülő PPP (Public Private Partnership) kezdeményezés, amelyhez olyan ipari szereplők járulnak hozzá, mint a COCIR, EFPIA, EuropaBio, MedTech Europe, Vaccines Europe.

A tervezetekre épülő véglegezett újabb felhívások várhatóan 2022 végén, 2023 elején jelennek meg, de a jelenlegi szövegek alapján a témákban érintettek megkezdhetik az előkészületeket. A felhívások az IHI államokat képviselő csoportjával (States Representatives Group) és a Tudományos és Innovációs Testülettel (Science and Innovation Panel) folytatott konzultációk után válnak véglegessé, majd elfogadottá. Ezt követően a közzétett végleges szövegek birtokában javasolt a pályázati elképzelések átvizsgálása. A megjelenéskor az IHI program irodája webináriumokat és partnerkereső eseményt is rendez majd.

Az újabb felhívási körben - a kialakított gyakorlat szerint - ismét egylépcsős és kétlépcsős felhívások szerepelnek. Az egylépcsős pályázatoknál a pályázó konzorciumoknak biztosítaniuk kell, hogy a projekt teljes költségvetésében legalább 45% in-kind költséget a projektben és egyben az IHI-ben résztvevő vagy azt támogató ipari szereplők hozzájárulásai adják. Ezt a pályázathoz mellékletként benyújtott deklarációban a koordinátornak meg kell erősítenie, és a pályázat elbírálásakor ellenőrzik. A kétlépcsős pályázatoknál az első pályázati körben benyújtott rövid pályázataik alapján sikeresen szereplő (témánként egy) jelölt konzorciumokhoz a témát javasló IHI ipari szereplőkből álló ipari konzorciumot rendelnek. A második határidőre benyújtandó teljes pályázatot velük együtt kell benyújtani

IHI felhívás 3 (egylépcsős felhívások)

IHI felhívás 4 (kétlépcsős felhívások)

További információk elérhetők az IHI honlapján a tématervezetek részletes kifejtésével: https://www.ihi.europa.eu/apply-funding/future-opportunities

Utolsó módosítás: 2022. október 17.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?