Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekHorizont Európa
Megosztották az IHI (Innovative Health Initiative) partnerség felhívás tervezeteit
Innovative Health Initiative partnerségi felhívások tervezete
2022. április 27.
Módosítás: 2022. április 27.
Olvasási idő: 2 perc

Az Innovatív Egészségügyi Kezdeményezés (Innovative Health Initiative - IHI) a korábbi Innovative Medicines Initiative (IMI) tapasztalataira épülő PPP (Public Private Partnership) kezdeményezés, amelyhez olyan ipari szereplők járulnak hozzá, mint a COCIR, EFPIA, EuropaBio, MedTech Europe, Vaccines Europe.

A napokban közzétették a várhatóan június végén megjelenő felhívások tervezeteit. A véglegesítéshez az IHI Irányító testületének jóváhagyása szükséges. https://www.ihi.europa.eu/apply-funding/future-opportunities

Egyszerre két felhívás jelenik majd meg (egy egylépcsős és egy kétlépcsős), pályázni konzorciumi keretek között lehetséges.

Egylépcsős felhívások

Az egylépcsős pályázatoknál a pályázó konzorciumoknak biztosítaniuk kell, hogy a projekt teljes költségvetéséből legalább 45%-ot a projekt résztvevőinek hozzájárulásaiból (in-kind) fedezzék, a fennmaradó részt az IHI által nyújtott pénzügyi hozzájárulásból finanszírozzák.

Kétlépcsős felhívások

A kétlépcsős pályázatoknál az ipari résztvevőknek kiemelt szerep jut. Az első pályázati körben a benyújtott rövid pályázataik alapján sikeresen szereplő jelölt konzorciumok felé elvárás, hogy a 2. határidőre benyújtandó teljes pályázatban és a kialakításra kerülő végső konzorciumban egy a témát javasló ipari kedvezményezettnek koordinátor vagy projekt vezetői szerepet biztosítsanak. A kétlépcsős pályázatok indikatív időtartama 48 hónap.

Az IHI hibrid formátumú egynapos partnerkereső rendezvényt szervez 2022. június 14-én Brüsszelben (Hotel Le Plaza) a felhívások részleteinek megismerése, a projekt javaslatok felvázolása (első szekció) és a megfelelő konzorciumok kialakítása (2. szekció) érdekében
A részvétel ingyenes, de a regisztrációhoz és profil aktiválásához kötött. A helyszínen hálózatépítő munkaebédet is szerveznek. Bátorítjuk a kis- és középvállalkozások, betegszervezetek, szabályozó hatóságok, akadémiai, kórházi szereplők és egyéb szervezetek regisztrációját! További részletek itt találhatók: https://www.ihi.europa.eu/news-events/events/ihi-kick-and-brokerage-event

Az IHI tudományos prioritásait, kiemelt célkitűzéseit a stratégiai kutatási és innovációs menetrend (Strategic Reasearch and Innovation Agenda - SRIA) tartalmazza. Az általános cél, hogy lehetővé tegyék a technológiák, know-how, termékek, szolgáltatások és munkafolyamatok ágazatközi integrációját az emberközpontú egészségügyi ellátás (megelőzés, diagnózis, kezelés, menedzsment) érdekében, kiemelt figyelemmel a kielégítetlen egészségügyi igényekre és népegészségügyi szükségletekre.

További részletek az IHI honlapján találhatók: https://www.ihi.europa.eu/

Utolsó módosítás: 2022. április 27.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?