Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekHorizont Európa
Megjelent az MSCA Financial Guide
Megjelent az MSCA Financial Guide
2024. február 02.
Módosítás: 2024. február 02.
Olvasási idő: 1 perc

Az Európai Bizottság által „MSCA Financial Guide” címmel kiadott új pénzügyi útmutató a Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) projektek megvalósításához nyújt segítséget az MSCA négy fő pályázati konstrukciójának (Doctoral Networks, Postdoctoral Fellowships, Staff Exchanges, COFUND) területén.

A konkrét példákat is tartalmazó útmutató az MSCA finanszírozási rendszerének és a résztvevők típusainak, valamint a kutatók részvételének bemutatása mellett a beszámolási tudnivalókat is tartalmazza.

Míg az előző keretprogramban (Horizont 2020) az „Annotated Model Grant Agreement” (AGA) az egyes MSCA konstrukciók vonatkozásában is tartalmazott jegyzeteket, kiegészítéseket, a Horizont Európa új megközelítése szerint az AGA az EU általános támogatási mintaszerződésre koncentrál, az egyéb típusú támogatásokra pedig külön útmutató vonatkozik. Ennek megfelelően ez az útmutató a Horizont Európa egységköltség-alapú pályázatait, így többek között az MSCA pályázati konstrukcióit lefedő „Unit Model Grant Agreement” MSCA-specifikus rendelkezéseinek kiegészítéseként szolgál.

Utolsó módosítás: 2024. február 02.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?