Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekHorizont Európa
Megjelentek a Horizont Európa program Tiszta Hidrogén partnerségének első pályázati felhívásai
Megjelentek a Tiszta Hidrogén partnerség első pályázati felhívásai
2022. március 03.
Módosítás: 2022. március 03.
Olvasási idő: 2 perc
Március 1-jén közzétették a Clean Hydrogen Partnership első pályázati felhívását. A partnerség 2022-ben 300 millió eurót fordít olyan projektek támogatására, amelyek fellendítik a megújuló hidrogéntermelést, csökkentik annak költségeit, fejlesztik tárolási és elosztási megoldásait, és ösztönzik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású hidrogén felhasználását.

A pályázati felhívás továbbá ösztönzi a „hidrogén-völgyek” Európa-szerte történő kiépítését – olyan komplex projektek, amelyek egy adott régióban lefedik a teljes hidrogén-értékláncot és összekapcsolt hidrogén-ökoszisztémákat hoznak létre Európa-szerte.

A felhíváshoz 41 tématerület tartozik: ebből 10 a megújuló hidrogéntermeléshez, 11 a hidrogéntároláshoz és –elosztáshoz, 8 a közlekedés, 4 a hő- és villamosenergia témájához kapcsolódik, 5 pedig horizontális jellegű. A felhívás keretében két hidrogén-völgy létrehozását is támogatják és egy stratégiai kutatási kihívás is finanszírozást kap.

A részletes pályázati kiírás a következő linken érhető el:
https://www.clean-hydrogen.europa.eu/apply-funding/call-proposals-2022/call-proposals-2022_en

A Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület közreadta magyar nyelvű fordításban is az EU-s Clean Hydrogen Partnership éves hidrogéntechnológiai pályázati kiírását. Az aktuális, 2022-es témakiírások magyar nyelvű fordítása elérhető az Egyesület honlapján, a „Dokumentumok” menüpontban.

A felhívás első beadási határideje május 31., a második pedig szeptember 20. A felhívásokról március 15-én lesz EU-s szintű tájékoztató rendezvény, amelyen sor kerül a pályázati témák részletes bemutatására, valamint a pályázatok benyújtási szabályainak ismertetésére. Az információs nap részletei a következő linken olvashatók: https://www.clean-hydrogen.europa.eu/media/news/info-day-call-2022-2022-03-01_en

Erre építve az NKFIH hazai tájékoztató rendezvényt szervez március 29-én. Ezzel kapcsolatban hamarosan további információkat fogunk megosztani, és a honlapunkon elérhető lesz a regisztrációs felület is.

Utolsó módosítás: 2022. március 03.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?