Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekHorizont Európa
Nagyarányú magyar részvétel a klímasemleges és intelligens városok misszió felhívásában
Nagyarányú magyar részvétel a Városi Misszió pályázatán
2022. február 25.
Módosítás: 2022. március 01.
Olvasási idő: 1 perc
Tavaly november 25-én nyitotta meg az Európai Bizottság klímasemleges és intelligens városok missziója azt a felhívást, mely során minimum 50.000 lakossal rendelkező európai városok fejezhették ki elkötelezettségüket a 2050-ig elérendő teljes klímasemlegesség iránt.

A felhívásra 362 formailag helyes pályázat érkezett, melyből a bírálok előreláthatóan áprilisban választják ki azokat a városokat, melyek a NetZeroCities missziós platform közreműködésével és szoros együttműködésben az Európai Bizottság szakértőivel elkezdik a helyi igényeiknek és feltételeiknek megfelelő klímatervek kidolgozását.

Magyarország érdekelt és megfelelő lakosságszámú városait a NKFI Hivatal és az Express Innovation Agency több alkalommal tájékoztatta információs rendezvények keretén belül, illetve a jelentkezési folyamat során személyes konzultációk keretében segítette az érintett önkormányzatok felkészülését.

A jelentkezési folyamat lezárásáig a megyei jogú városok közül Érd, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs és Szeged, valamint Budapest Főváros és Budapest 18. kerülete élt a lehetőséggel és nyújtott be érvényes pályázatot, jelezve ezzel politikai és szakmai elkötelezettségét a szakpolitikai cél megvalósítása iránt.

Magyarország vonatkozó nemzeti stratégiája 2050-ig teljes klímasemlegességet irányoz elő, mely cél elérésben városainknak kiemelt szerep jut.

Utolsó módosítás: 2022. március 01.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?