Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekHorizont Európa
Szakértői pályázati lehetőség az EU missziók nyomon követésére
Szakértői pályázati lehetőség az EU missziók nyomon követésére
2022. október 25.
Módosítás: 2022. október 25.
Olvasási idő: 1 perc
Október 7-én az Európai Bizottság pályázatot hirdetett szakértők részére az EU missziók monitorozását szolgáló módszertan kidolgozására és alkalmazására. A cél a missziók Horizont Európa programon túlmutató nyomon követése, az egyéb, uniós, nemzeti, valamint regionális és helyi finanszírozási programok hozzájárulásának vizsgálata a missziók célkitűzéseinek elérésében. A szakértői csoport 9 független vezető szakértőből áll majd.

A szakértőkkel szembeni elvárások között szerepel az EU missziók, a kutatási és innovációs szakpolitikai elemzések, a kutatási és innovációs programok teljesítménymérése, valamint az uniós keretprogramok nyomon követési és jelentéstételi mechanizmusainak területein szerzett ismeretek és tapasztalatok megléte. Bizonyítaniuk kell továbbá jártasságukat a nemzeti szakpolitikák és kezdeményezések prioritásainak meghatározásában, végrehajtásában és nyomon követésében, beleértve a nemzeti adatok, az irányítási rendszerek és a támogatási mechanizmusok elemzését.

Elvárás még a megfelelő szintű angol nyelvtudás, amely lehetővé teszi a szakértők aktív részvételét a szakmai egyeztetéseken.

A pályázat az alábbi linken érhető el:
https://research-and-innovation.ec.europa.eu/news/all-research-and-innovation-news/commission-looking-experts-support-monitoring-eu-missions-2022-10-10_en

A szakértők közvetlenül az Európai Bizottság szakértői regisztrációs felületén keresztül is jelentkezhetnek:
https://ec.europa.eu/transparency/expert-groups-register/screen/expert-groups/consult?lang=en&groupId=3876&fromNews=true

A jelentkezési határidő 2022. november 5.

Utolsó módosítás: 2022. október 25.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?