Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekNKFI Alap
Tájékoztató az előlegre és a részbeszámoló benyújtási határidejére vonatkozó szabályozás módosításáról az Egyetemi Innovációs Ökosztisztéma (2019-1.2.1-EGYETEMI ÖKO) pályázati felhívás esetében
2019-1.2.1-EGYETEMI ÖKO, előleg és részbeszámoló benyújtási határidő szabályozása
2021. december 10.
Módosítás: 2021. december 13.
Olvasási idő: 3 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) intézkedéseket hozott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból az „Egyetemi innovációs ökoszisztéma” pályázati felhívás keretében támogatott projektek finanszírozásának egyszerűsítése és gördülékenyebbé tétele céljából.

Ennek keretében az NKFI Hivatal módosította a támogatási előleg kifizetésének és a szakmai és pénzügyi részbeszámoló benyújtásának egyes szabályait. Az erről szóló hivatalos közlemény az NKFI Hivatal honlapján jelen tájékoztató mellékleteként olvasható. Az NKFI Hivatal elektronikus levél útján is tájékoztatást ad a közleményről a kedvezményezetteknek.

A közleménnyel bevezetett intézkedésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban foglaljuk össze.

A közlemény jellege

Az intézkedést az NKFI Hivatal egyoldalú támogatási szerződésmódosítás keretében adja ki.

Mely projekteket érint a közlemény?

A közleményben szereplő rendelkezések az „Egyetemi innovációs ökoszisztéma (2019-1.2.1- EGYETEMI ÖKO)” pályázati felhívás keretében támogatott azon projektekre terjed ki, amelyek az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2021. október 18. napján meghozott döntése szerint többlettámogatásban részesültek.

Mikortól alkalmazandók a közleményben foglalt rendelkezések?

A közlemény által bevezetett rendelkezések akkor lépnek életbe, amikor a többlettámogatás nyújtására vonatkozó támogatási szerződésmódosítások a kedvezményezettek és az NKFI Hivatal által egyaránt aláírásra kerülnek. Ez az időpont támogatási szerződésenként eltérő lehet tekintettel arra, hogy a szerződésmódosítások eltérő időpontban kerülhetnek aláírásra.

Az előleg kifizetésének szabályozása

A közlemény a támogatásból nyújtott előleg kifizetésére, ütemezésére vonatkozó szabályokat állapít meg. A közlemény megjelenését követően a kedvezményezetteknek lehetőségük nyílik előleg lehívására a teljes támogatási összeg 90 százalékáig a megelőző munkaszakasz(ok)ra vonatkozó szakmai és pénzügyi részbeszámoló(k) benyújtását megelőzően. Az előlegrészlet folyósításához az EPTK rendszeren keresztül – munkaszakaszokhoz igazodva – előlegigénylést kell benyújtani. Az előlegrészlet kifizetésére az előlegigénylés jóváhagyásától számított 30 napon belül kerül sor.

A részbeszámoló benyújtása

A közlemény bizonyos esetekben módosítja a szakmai és pénzügyi részbeszámoló benyújtásának határidejét is. Főszabály szerint a részbeszámolót az adott munkaszakasz befejezési határidejét követő 30 napon belül kell benyújtani. A módosítás e szabály alól kivételt fogalmaz meg azon munkaszakaszra vonatkozó részbeszámoló esetében, amely befejezési határideje a többlettámogatásról szóló szerződésmódosítás hatályba lépésekor már lejárt (a módosított támogatási kérelem alapján). Ekkor e részbeszámolót elegendő a többlettámogatásról szóló támogatási szerződésmódosítás hatályba lépését követően 30 napon belül benyújtani az NKFI Hivatal részére.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a támogatási szerződésekben és azok mellékleteiben rögzített egyéb rendelkezések, amelyeket nem érint a kiadott közlemény (így a (rész)beszámolók ellenőrzésére és a későbbi (rész)beszámolók benyújtására vonatkozó szabályok) a továbbiakban is ugyanúgy alkalmazandók.

A közlemény letöltése: Közlemény a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból az Egyetemi Innovációs Ökosztisztéma (2019-1.2.1-EGYETEMI ÖKO) pályázati felhívás keretében támogatott projektek esetében az előleg folyósítására és a részbeszámoló benyújtási határidejére vonatkozó szabályok módosításáról PDF (485 KB)

Budapest, 2021. december 9.
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Utolsó módosítás: 2021. december 13.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?