Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekNKFI Alap
Tájékoztató az előlegre vonatkozó szabályozás módosításáról a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása Befektetés a jövőbe Alap (2020-1.1.6-JÖVŐ) pályázati felhívás esetében
2020-1.1.6-JÖVŐ, előleg szabályozás módosítása
2021. december 17.
Módosítás: 2021. december 17.
Olvasási idő: 2 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (a továbbiakban: NKFI Hivatal) intézkedéseket hozott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a „Kutatás-fejlesztési projektek támogatása – Befektetés a jövőbe alap (2020-1.1.6-JÖVŐ)” pályázati felhívás keretében támogatott projektek finanszírozásának egyszerűsítése és gördülékenyebbé tétele céljából.

Ennek keretében az NKFI Hivatal módosította a támogatási előleg kifizetési szabályait. Az erről szóló hivatalos közlemény az NKFI Hivatal honlapján jelen tájékoztató mellékleteként olvasható. Az NKFI Hivatal elektronikus levél útján is tájékoztatást ad a közleményről a kedvezményezetteknek.

A közleménnyel bevezetett intézkedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban foglaljuk össze.

A közlemény jellege

Az intézkedést az NKFI Hivatal egyoldalú támogatói okirat-módosítás keretében adja ki.

Mely projekteket érint a közlemény?

A közleményben szereplő rendelkezések a „Kutatás-fejlesztési projektek támogatása – Befektetés a jövőbe alap (2020-1.1.6-JÖVŐ)” pályázati felhívás keretében támogatott projektekre terjed ki.

Ezen belül a közlemény azon Kedvezményezettekre irányadó, akik a soron következő munkaszakaszra vonatkozó előlegigénylésüket 2021. december 20. napjáig benyújtják az EPTK-felületen keresztül.

Lényeges kiemelni tehát, hogy a közleménnyel bevezetett intézkedés átmeneti jellegű: az előleg kifizetésére vonatkozó módosult rendelkezést a 2021. december 20. napjáig benyújtott előlegigénylések és az ezek alapján történő kifizetések esetében lehet alkalmazni. Az ezt követően benyújtott előlegigénylésekre és az ezek alapján történő kifizetésekre a támogatói okiratok és azok mellékletei eredeti rendelkezései irányadók.

Az előleg kifizetésének szabályozása

A támogatói okiratok előleg kifizetésére vonatkozó rendelkezései a soron következő munkaszakaszra vonatkozó előlegrészlet kifizetését – egyebek mellett – a benyújtott (szakmai és pénzügyi) részbeszámoló NKFI Hivatal általi elfogadásához kötik. A közleményben szereplő rendelkezések ezen annyiban változtatnak, hogy a soron következő munkaszakaszra lehívható előlegrészlet folyósításához elegendő az előlegigénylés EPTK-felületen történő benyújtása (rögzítése) és ennek az NKFI Hivatal részéről történő engedélyezése.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a támogatói okiratokban és azok mellékleteiben rögzített egyéb rendelkezések, amelyeket nem érint a kiadott közlemény (így az egyes munkaszakaszok lezárását követően a szakmai és pénzügyi beszámolók benyújtására, vizsgálatára, hiánypótlására vonatkozó szabályok, továbbá a projekt megvalósítása során lehívható előleg maximális összegére vonatkozó rendelkezések) a továbbiakban is ugyanúgy alkalmazandók.

A közlemény letölthető: Közlemény a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása Befektetés a jövőbe Alap (2020-1.1.6-JÖVŐ) pályázati felhívás keretében támogatott projektek esetében az előleg folyósítására vonatkozó szabályok módosításáról PDF (475 KB)

Budapest, 2021. december 16.

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Utolsó módosítás: 2021. december 17.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?