Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekPályázati hírekNKFI Alap
Tájékoztató az előlegre vonatkozó szabályozás módosításáról a "Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) - őszi forduló" pályázati felhívás esetében
2020-1.1.2-PIACI KFI felhívás előlegre vonatkozó szabályozás módosítása
2021. november 12.
Módosítás: 2021. november 12.
Olvasási idő: 2 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (a továbbiakban: NKFI Hivatal) intézkedéseket hozott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) – őszi forduló” pályázati felhívás keretében támogatott projektek finanszírozásának egyszerűsítése és gördülékenyebbé tétele céljából.

Ennek keretében az NKFI Hivatal módosította a támogatási előleg kifizetési szabályait. Az erről szóló hivatalos közlemény az NKFI Hivatal honlapján jelen tájékoztató mellékleteként olvasható. Az NKFI Hivatal elektronikus levél útján is tájékoztatást ad a közleményről a kedvezményezetteknek.

A közleménnyel bevezetett intézkedéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban foglaljuk össze.

A közlemény jellege

Az intézkedést az NKFI Hivatal egyoldalú támogatói okirat-módosítás keretében adja ki.

Mely projekteket érint a közlemény?

A közleményben szereplő rendelkezések a „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) – őszi forduló” pályázati felhívás keretében támogatott projektekre terjed ki.

Az előleg kifizetésének szabályozása

A közlemény a támogatásból nyújtott előleg második részletére vonatkozó szabályokat állapít meg. A közleményben szereplő rendelkezés alapján – a pénzügyi és szakmai beszámoló benyújtását megelőzően – a kedvezményezetteknek lehetőségük van az első munkaszakaszra előleg kiegészítést igényelni az első munkaszakaszra jutó támogatás összegéig, amennyiben az első munkaszakaszra korábban kifizetett 27% mértékű előleg nem merítette ki az első munkaszakaszra tervezett támogatás összegét. Ezen túlmenően a kedvezményezettek a második munkaszakaszra járó előleg összegének lehívására is jogosultak a beszámoló benyújtása előtt. Az előleg folyósításához az EPTK rendszeren keresztül – a munkaszakaszokhoz igazodva – előlegigénylést kell benyújtani. Az előleg kifizetésére az előlegigénylés jóváhagyásától számított 30 napon belül kerül sor.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a támogatói okiratokban és azok mellékleteiben rögzített egyéb rendelkezések, amelyeket nem érint a kiadott közlemény (így az egyes munkaszakaszok lezárását követően a szakmai és pénzügyi beszámolók benyújtására vonatkozó szabályok) a továbbiakban is ugyanúgy alkalmazandók.

A közlemény letöltése: Közlemény a Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a "Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI) - őszi forduló" felhívás keretében támogatott projektek esetében az előleg folyósításáról

Budapest, 2021. november 12.

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Utolsó módosítás: 2021. november 12.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?