Ön itt áll: A HivatalrólHírek, eseményekRendezvényekA Hivatal rendezvényei
Területi Innovációs Platformok országos programsorozat
NKFIH_TIP_banner
2019. november 12., 10.00. - 2019. november 28. 14:00
Miskolc, Debrecen, Győr, Pécs, Szeged, Budapest
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával indítja útjára a Területi Innovációs Platformokat (TIP) bemutató országos programsorozatát.

Az eseménysorozat célja, hogy az egyetemi tudásbázisokra épülve olyan térségi szerveződések jöjjenek létre országszerte, amelyek egyszerre biztosítanak lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma szereplői közötti együttműködések kialakítására, erősítésére és új szakmai alapok létrehozására.

A megújuló hazai innovációs ökoszisztéma jövőbeli teljesítménye és versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy a szereplők – szakpolitikusok, felsőoktatási és kutató intézmények, vállalkozások és szakmai szervezetek – kapcsolatai helyi szinten is megerősödjenek, az intelligens szakosodási stratégia mentén fokozva egy-egy térség innovációs képességét. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal ezért – az egyetemi központokra építve és a térségi innovációs környezet meghatározó szereplőinek legfőbb erősségeire koncentrálva – olyan új találkozási pontokat kíván létrehozni a Területi Innovációs Platformok programsorozat keretében, amely új szemlélettel segíti elő az információáramlást, a tudástranszfert, valamint az együttműködést és a szakmai kapcsolatépítést. A rendezvénysorozat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai szerepvállalásával valósul meg.

A novemberben induló országos programsorozat a szereplők együttműködése érdekében egy-egy térség legfontosabb innovációs szereplőit – egyetemeket, kutatóintézeteket, nagyvállalatokat, kkv-kat, startupokat, klasztereket, inkubátorokat, akcelerátorokat, országos kamarai hálózatokat – kívánja megszólítani a lehető legszélesebb körben.

Várjuk Önt is rendezvényeinken!


HELYSZÍNEK, IDŐPONTOK

2019. november 12. (kedd)

Miskolc
Miskolci Egyetem, Tudásvagyon Hasznosítás Igazgatóság, C/2 épület, VI. hajó XXXIV. előadó,
3515 Miskolc, Egyetemváros
Bővebb információ

2019. november 13. (szerda)

Debrecen
Debreceni Egyetem, Főépület, III. emeleti kerengő
4032 Debrecen Egyetem tér 1.
Bővebb információ

2019. november 19. (kedd)

Győr
Széchenyi István Egyetem, Menedzsment Campus
9026 Győr, Egyetem tér 1.
Bővebb információ

2019. november 22. (péntek)

Pécs
Pécsi Tudományegyetem, Dr. Halasy-Nagy József Aula
7622 Pécs, Rákóczi út 80.
Bővebb információ

2019. november 26. (kedd)

Szeged
Szegedi Tudományegyetem, Rektori épület, Díszterem 2. emelet
6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Bővebb információ

2019. november 28. (csütörtök)

Budapest
New York Palace
1073 Budapest, Erzsébet krt. 9.
Bővebb információ

Hasonló események