Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekHazai és nemzetközi KFI hírek
Hamarosan megjelenik az ERA PerMed 2020-as nemzetközi felhívása a személyre szabott orvoslás területén
2019. november 18.
Módosítás: 2019. november 18.
Olvasási idő: 2 perc
Az ERA PerMed ERA-NET konzorcium Magyarország részvételével 2019 decemberében hirdeti meg harmadik nemzetközi felhívását „Personalized medicine – pre-/clinical research, big data and ICT, implementation and user’s perspective” címmel.

A 2020-as felhívásban olyan interdiszciplináris, nemzetközi pályaműveket várnak, melyek a személyre szabott megoldások klinikai gyakorlatba való átültetését segítik.

A felhívás három kutatási területet foglal magában:

Personalized medicine – pre-/clinical research, big data and ICT, implementation and user’s perspective


Minden projektjavaslatnak érinteni kell legalább egy modult a 3. kutatási területről és egy modult az 1. vagy a 2. kutatási területek egyikéről.

A minimum 3, maximum 7 tagú nemzetközi konzorciumok közösen nyújtják be pályázatukat az ERA PerMednek. A projektjavaslatokat az ERA PerMed konzorcium által felkért független szakértők értékelik majd.

A sikeres magyar partnereket az NKFIH támogatja, e célra összesen 300 000 euró forrás áll rendelkezésre. A hazai pályázóknak az NKFIH „2019-2.1.7-ERA-NET: Pályázat az ERA-NET COFUND és EJP COFUND programok közös nemzetközi pályázati felhívásaiban sikeresen szereplő magyar szervezetek támogatására” című felhívás feltételeit kell figyelembe venniük.

Eddig 23 országból (Belgium, Dánia, Egyiptom, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Írország, Izrael, Kanada, Lengyelország, Lettország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Panama, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovénia, Törökország) összesen 32 támogató szervezet jelezte részvételi szándékát a felhívásban.

A pályázat kétlépcsős, az előpályázatok benyújtásának határideje 2020 márciusa, a teljes pályázatoké pedig 2020. június 15.

További információ a nemzetközi pályázat feltételeiről az alábbi honlapon található: http://www.erapermed.eu/

Kapcsolattartó:

Dr. Horváth Klára
Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
E-mail: klara.horvath@nkfih.gov.hu
Tel.: +36 1 896 3748

Utolsó módosítás: 2019. november 18.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?