Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Háromszoros a túljelentkezés a vállalati kutatás-fejlesztést ösztönző hazai forrásra
Háromszoros a túljelentkezés a vállalati kutatás-fejlesztést ösztönző hazai forrásra
2016. augusztus 29.
Módosítás: 2019. május 23.
Olvasási idő: 2 perc
2016 augusztus 17-én lezárult a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett VÁLLALATI KFI_16 felhívás első benyújtási szakasza. A 21 milliárd Ft keretösszegű programra Budapest és Pest megye innovatív mikro-, kis- és középvállalkozásai, valamint nagyvállalatai pályázhatnak önálló kutatás-fejlesztési projektekkel. Az első fordulóban jelentkező pályázók csaknem háromszor annyi támogatást igényeltek, mint a teljes rendelkezésre álló keret.

A tudásintenzív, innovatív vállalkozásokat több, egymást kiegészítő pályázati konstrukció is ösztönzi a jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztésére. Uniós finanszírozással a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” (GINOP 2.1.1) program a kevésbé fejlett konvergencia régiók, míg a hasonló VEKOP felhívás a Közép-Magyarország régió számára került meghirdetésre. Ezeket a programokat egészíti ki hazai forrással az NKFI Alap hasonló célú felhívása (VÁLLALATI KFI_16), amely szintén a közép-magyarországi pályázóknak szól. Erre az első benyújtási határidőig 237 db pályázat  érkezett be, összesen mintegy 60 milliárd Ft támogatási igénnyel; a beadott pályázati programok összköltsége meghaladja a 98 milliárd Ft-ot.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a napokban tette közzé az európai uniós forrásból finanszírozott GINOP 2.1.1 felhívás első pályázati fordulójának nyerteseit – a lista a felhívás szakpolitikai felelőse,  a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján is elérhető. Ennek alapján a Közép-Magyarország régión kívüli cégek összességében 68 milliárd Ft-ot meghaladó támogatással valósíthatnak meg 247 vállalati kutatás-fejlesztési programot, amelyek összköltsége meghaladja a 128 milliárd Ft-ot. A Közép-Magyarország régió számára meghirdetett VEKOP 2.1.1-15 tükörpályázat rendelkezésre álló keretösszege 15 milliárd Ft, a felhívás első szakaszában beérkezett – összesen 45 milliárdos támogatási igényű – 217 pályázat értékelése jelenleg is zajlik.

Utolsó módosítás: 2019. május 23.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?