Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Ingyenes pályázatíró tréning az NKFIH-nál - egyetemi munkatársak is jelentkezhetnek
2021. október 20.
Módosítás: 2022. január 03.
Olvasási idő: 2 perc
Budapest, 2021. október 20., szerda (MTI) - Egyetemek, kutatóintézetek, innovatív vállalkozások munkatársai számára indít ingyenes pályázatíró tréninget a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH).

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a Horizont Európa programban való sikeres magyar részvétel elősegítésére a NKFIH október végén és november elején újabb ingyenes pályázatírói tréningeket szervez. A kétnapos, interaktív és gyakorlatorientált tréningeket az egyetemek, kutatóintézetek, innovatív vállalkozások azon munkatársai számára ajánlják, akik 2022-ben nemzetközi pályázat benyújtását tervezik, elsősorban a Horizont Európa 1-es és 4-es klasztereinek témáiban: egészségügy, ipar, digitalizáció.

A résztvevők gyakorlati előadásokon és kiscsoportos workshopokon keresztül - egy valós 2021-es pályázati felhívás alapján - sajátíthatják el a sikeres pályázatírás alapjait, a felhívás szövegének értelmezésétől kezdve a konzorciumépítésen át a munkaterv és a költségvetés kidolgozásáig. Az első tréningre péntekig lehet jelentkezni - ismertették.

A közleményben idézték Birkner Zoltán NKFIH-elnököt, aki kiemelte: az idén elindult Horizont Európa uniós keretprogram a következő hét évben több mint 95 milliárd euró közvetlenül pályázható forrást fordít kutatásra és innovációra, s azt szeretnék, ha Magyarország "ebből a tortából az eddiginél jóval nagyobb szelettel részesedne". Ehhez arra van szükség, hogy növeljék a magyar szervezetek pályázói kedvét.

Az angol nyelvű tréningek gyakorlatorientált jellege miatt legfeljebb 25 ember számára biztosítják a képzés lehetőségét.

Részvételi lehetőség a „Pályázatírási technikák a Horizont Európa programban” című tréningen (1. klaszter)

Részvételi lehetőség a „Pályázatírási technikák a Horizont Európa programban” című tréningen (4. klaszter)

Utolsó módosítás: 2022. január 03.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?