Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Új vezető a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal élén
Új vezető a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal élén
2023. március 08.
Módosítás: 2023. március 09.
Olvasási idő: 1 perc
Csák János kulturális és innovációs miniszter döntése értelmében 2023. március 7-étől Kiss Ádám a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal új elnöke.

Kiss Ádám, elnökKiss Ádám a Budapesti Corvinus Egyetemen diplomázott. Szakmai pályáját a CA-IB Tőkepiaci Tanácsadó Rt.-ben kezdte befektetési bankárként, ahol számos kiemelkedő vállalatfelvásárlási és tőkepiaci tranzakció lebonyolításában vett részt. Ezt követően a Díjbeszedő Holding Zrt. cégcsoportban dolgozott közel tíz éven keresztül, többek között a Díjbeszedő Faktorház és a Díjnet Zrt. vezérigazgatójaként. 2022-ben miniszteri főtanácsadóként csatlakozott a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz.

Az új vezető kinevezésével a Minisztérium elsődleges célja az innováció területén az eredmény fókuszú szemlélet gyakorlatának a megvalósítása. Az NKFI Hivatal működésének és pályázati portfóliójának megújításával a tervek szerint előtérbe kerül a KFI eredmények kereskedelmi szintű hasznosulása és a mérhető társadalmi és gazdasági potenciállal rendelkező innovációs és kutatási projektek támogatása.

„A nemzeti innovációs ökoszisztéma modernizációjának következő lépcsőfoka az állami KFI támogatási rendszer és ezen belül is a pályázati forrásallokáció olyan megújítása, amely átgondoltan beazonosított gazdasági területekre fókuszál és lehetővé teszi a tudományos és vállalati innovációs eredmények globálisan is mértékadó monitorozását.”- fogalmazott Kiss Ádám.

Utolsó módosítás: 2023. március 09.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?